2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Cáfol a Simon-ügy másik résztvevője

2014. április 5., szombat 15:17, frissítve: szombat 19:09

A Simon-ügy másik résztvevője cáfolja a bukott szocialista politikust, aki azt mondta: nem kért meg senkit arra, hogy a nevében számlát nyisson. K. József elismerte a Hír TV Célpont című műsorának, hogy ő tette be a 250 ezer eurót a Magnet Bankba, Simon Gábor álnéven nyitott bankszámlájára. Erre állítása szerint barátja, az azóta elhunyt Welsz Tamás kérte, aki a gyanú szerint a bissau-guineai útlevelet szerezte Simonnak.

A Magnet Bank Andrássy úti fiókjában nyitott az azóta rejtélyes körülmények közt elhunyt Welsz Tamás egy bissau-guineai útlevéllel számlát Simon Gábor nevére, hat nappal azután, hogy a Magyar Nemzet megírta, Simon több százmilliót rejteget külföldön. Welsz a számlanyitás másnapján kérte meg régi barátját K. Józsefet, hogy tegyen be 75 millió forintnak megfelelő eurót a számlára. K. József ügyvédjén keresztül, írásban nyilatkozott a Célpontnak.

„K. József nem ismerte Simon Gábort, vele soha nem találkozott. Régi barátja Welsz Tamás ez év elején arra kérte meg, hogy egy általa megjelölt számlára nagyobb összegű készpénzt fizessen be, amely kérésnek K. József eleget is tett. K. József nem volt tisztában azzal, hogy kinek a számlájára történik meg az összeg befizetése – a számla tulajdonosaként nem Simon Gábor volt feltüntetve – és azzal sem, hogy kinek a pénze kerül befizetésre. Welsz Tamás egyéb üzleti ügyeibe K. Józsefet nem avatta be, egyéb ügyeiről nincs semmilyen tudomása.”

Tekintse meg a teljes műsort:


Arról nem nyilatkozott K. József, hogy meggyanúsították-e. Édesapja úgy tudja, csak kihallgatták.

id. K. József: Elvitték annak idején, kihallgatták 2 órát, és után elengedték. A mai napig is szabad.
Ripoter: De hát gyanúsított...
id. K. József: Dehogy gyanúsított!

Egy kiszivárgott rendőrségi jelentésből azonban kiderül, hogy K. Józsefet gyanúsítottként hallgatták ki. Welsz Tamás egy érdi házban élt. A férfit és élettársát nemzetközi elfogatóparancs alapján körözte az Interpol, a magyar hatóság azonban nem adta ki Panamának. A Simon-ügy kulcsfigurájának tartott Welsz március 20-án délután meghalt. Egyes hírek szerint öngyilkos lett, de ezt akkor a rendőrség cáfolta. Ma már viszont azt mondják, nem árulhatják el, mi a boncolás eredménye. Korábban felmerült, hogy Welsz esetleg vádalkut kötött a hatósággal. Erre utal az is, hogy önszántából átadta a terhelő dokumentumokat. Mások tudni vélik, Welsz tanúvédelmi programba került. Az ügyészség semmit sem árul el.


A Hír TV úgy értesült: Welsz a bizonyítékok átadása előtti napon repülőjegyet vásárolt, az elhunytat pedig élettársa sem láthatta. Telefonon sikerült elérnünk a szintén Interpol-körözés alatt álló nőt.

Horthy Andrea: Mit szeretne, uram?
Riporter: Én a Hír Tv Célpont című műsorának vagyok a riportere, és szeretnék interjút kérni öntől.
Horthy Andrea: Kérem szépen, sírva kérem, hagyjanak engem most békén még. Köszönöm szépen.

Az ügy gyanúsítottjai közül csak Simon Gábor van előzetesben. A nyomozás határideje április 14-e, ezt várhatóan meghosszabbítja az ügyészség.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!