2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Budapest Pride: Hanzli lehomofóbozta a Hír TV-t

2014. július 9., szerda 18:00, frissítve: csütörtök 10:02

Továbbra sem kér bocsánatot a homoszexuális-felvonulás szervezője a meneten történt erőszak miatt. Rendőri mulasztásról beszélnek. Négy nap után adtak ki egy közleményt, amelyben azt írják: a megrugdosott ellentüntető megijesztette a menet résztvevőit és ismeretlen tartalmú táskával hadonászott, ezért „semlegesítették”. A három menetkísérő ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás, de a bíróság információink szerint nem helyezte előzetes letartóztatásba őket.

Szabó László ellentüntetőként mászott fel az egyik kamion tetejére a szombati homoszexuális-felvonuláson. A fiatal egyetemistát ketten lefogták, harmadik társuk pedig rugdosni kezdte. A rendőrség akkor csak az ellentüntetőt állította elő, 72 órát töltött fogdában, majd a bíróság kedden gyorsított eljárásban felmentette a szabálysértés alól. „Keresztény értékek védelmében másztam fel, mivel azon a kamionon, amelyikre felmásztam, keresztényellenes táblák voltak kihelyezve, illetve kereszténygyalázó személyek tartózkodtak rajta” – mondta Szabó László

A rugdosó biztonságiak ellen a rendőrség utólag indított eljárást, és csoportos garázdaság miatt kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat is. Információnk szerint ezt a bíróság elutasította.

Hanzli Péter, a Szivárvány Misszió Alapítvány szóvivője a Hír TV azon kérdésére, hogy bocsánatot kérnek-e az ellentüntető megrugdosása miatt, azt mondta: hamarosan sajtóközleményt adnak ki nemcsak ebben a témában, hanem minden rendőrségi biztosítással kapcsolatban is. A felvonulást szervező alapítvány a rendőrséget hibáztatja. Közleményük szerint a külső támadások ellen az egyenruhásoknak kellett volna fellépnie, de ők nem védték meg a résztvevőket. A kamionra felmászó ellentüntetőről pedig azt írják: megijesztette a menet résztvevőit, ismeretlen tartalmú táskával hadonászott, ezért a menetkísérők „semlegesítették”.

Riporter: Miért nem nyilatkoznak egyébként?
Hanzli Péter: Sajtóközleményben megfelelő választ fognak találni, és utána természetesen fogunk nyilatkozni.

Hanzli Péter ígérete ellenére nem adott interjút. A szóvivő homofóbnak nevezte a Hír Televíziót és letette a telefont.

A felvonuláson részt vett az Együtt 2014 társelnöke is. Juhász Pétert nem zavarta a papi ruhába öltözött felvonuló sem. A politikus szerint egy demonstráción mindenki úgy fejezi ki a véleményét, ahogy szeretné. Az erőszakot viszont ő is elítéli.

Juhász Péter: Nem szabad megrugdosni ellentüntetőket.
Riporter: Tiltakozik az ilyen viselkedés ellen?
Juhász Péter: Minden jogsértés ellen tiltakozom, igen.

Az LMP társelnöke is ott volt a meneten. Szél Bernadett azt mondja: ő nem látta a verekedést, ahogy a papi ruhába öltözött felvonulót és a Nagy-Magyarország-térképet gyalázó plakátokat sem. „Azt gondolom, hogy egymásnak a szimbólumait tiszteletben kell tartani, nem segíti az egymásra való odafigyelést, egymás megértését, hogyha egymásnak a jelképeit nem tartjuk tiszteletben” – mondta Szél Bernadett.

A Pride szervezői a közleményben egyébként nem említik a gyalázkodó feliratokat. Facebook-oldalukon viszont felháborodtak, mert állításuk szerint valaki megfenyegette a reverendába öltözött férfit. Azt írták: a felvonulással kapcsolatos véleményét mindenki kifejezheti, de ez nem járhat mások meggyalázásával.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!