2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Budaörs visszavág az új útdíjrendszer miatt

2015. január 7., szerda 10:05, frissítve: szerda 12:03

Az útdíj egyoldalú bevezetése miatt nem fizeti tovább Budaörs az M1–M7-es autópályák közös bevezető szakaszának közvilágítását.

Az agglomerációs település február 28-i hatállyal mondja fel a 2002-ben kötött autópálya-világítási szerződést, a felmondási idő alatt keletkezett számlákat pedig a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak továbbítják. A település polgármestere közleményében azt írja, Budaörs annak ellenére hajtott végre több milliárd forintos fejlesztéseket a városban működő vállalkozásokkal közösen, hogy arra nem lett volna kötelezettsége. Wittinghoff Tamás hozzátette, ezeket a beruházásokat térítésmentesen átadták az állam tulajdonába.

„Miután mostantól kezdve fizetőssé vált és semmi közünk nincs hozzá, innentől kezdve nyilván annak kell ennek a számláját fizetni, aki húzza belőle a hasznot, pontosabban aki a díjat szedi. A szerződésben rögzített határidővel felmondjuk, és miután az érdekmúlás január elsejével állt be, mert attól kezdve lett fizetős, onnantól kezdve a számlát továbbküldjük, továbbszámlázzuk a fenntartó felé. Az én célom az az, hogy józan belátás mentén megváltoztassák ez a döntést. Az önkormányzat mindaddig, ameddig a helyzet az eredeti kerékvágásba nem kerül vissza, azt a számlát nem fizeti, amelyhez nem fűződik érdeke” – nyilatkozta Wittinghoff Tamás a Hír Televíziónak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!