2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Brutális részletek a tízévi rabságról

2013. május 9., csütörtök 10:13, frissítve: péntek 11:57

Emberrablással és nemi erőszakkal vádolják a clevelandi, 52 éves Puerto Ricó-i születésű férfit, aki 10 évig tartott fogva megkötözve és leláncolva három nőt. Az ügy sok részlete továbbra is homályos. A férfi ellen 8 éve családon belüli rendszeres erőszak gyanújával indítottak eljárást, de nem tudták rábizonyítani a vádakat. A férfi állítólag többször megverte élettársát, súlyos sérüléseket okozva neki, valamint halálosan megfenyegette őt és közös gyerekeiket.

Nemi erőszak és emberrablás miatt emeltek vádat a clevelandi emberrabló ellen. A férfi egy évtizeden át tartott fogva három ohiói nőt otthonában. Az 52 éves Ariel Castro öccse és bátyja ellen bizonyítékok hiányában egyelőre nem indítottak eljárást. A három nő kedden szökött meg a házból egy szomszéd segítségével. A rendőrség szerint a nőket külön szobákban tartották, és emlékeik szerint tíz év alatt csak kétszer engedték ki őket a garázsba. Az egyik nő állítólag többször teherbe esett és elvetélt; gyakran lekötözték vagy leláncolták őket.


Bár a helyiek az elmúlt években többször jelezték a hatóságoknak, hogy gyanús dolgokat látnak Ariel Castro házánál, a rendőrség nem vizsgálta ki a bejelentéseket. A vádlott fia legutóbb két hete járt apja házánál, de mint mondta, a lezárt garázsba, pincébe és padlásra senki nem mehetett fel. Az egyik nőnek 6 éve a fogságban született egy kislánya, a hatóságok pedig apasági vizsgálatot rendeltek el, hogy kiderüljön, kié a fogságban született kislány. A nyomozók a szomszédos házakat is átkutatták, Castro otthonában több mint 200 bizonyítékot foglaltak le. A házat rövidesen árverésen értékesíthetik, mert a vádlottnak több ezer dolláros adótartozása van.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!