2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Brutális gyilkosság: egyik vádlott sem ismerte el

,

2013. május 13., hétfő 15:50, frissítve: kedd 09:58

Egyik vádlott sem ismerte el a gyilkosságot a Szita Bence-per első tárgyalási napján.

A Hír Televízió tudósítójának elmondása szerint a mai tárgyalási nap a vádak ismertetésével kezdődött. Eszerint P.  Erika harmadrendű vádlott korábban már meg akarta ölni Szita Bencét. Erre tett is kísérletet akkor, amikor mérget kevert az italába, azonban a fiú azt nem itta meg. A vádlottak előre kitervelték a gyilkosságot, és 2012. október 29-én elcsalták egy erdőbe, ahol brutális kegyetlenséggel végeztek vele. A fiú halálát fulladás okozta, ami annak következtében alakult ki, hogy elásták.

Szita Bence édesanyja hangos zokogásban tört ki

A másodrendű vádlott a tárgyaláson azt mondta, halálosan megfenyegették, és mivel 4 gyereke van, félt, de csak a sír megásásában és a kisfiú eltemetésében segédkezett. Azt is elmondta, hogy B. József első- és P. Erika harmadrendű vádlott élvezték, ahogy kínozzák a fiút, közben pedig trágárságokat mondtak.

Az elsőrendű vádlott korábban tett vallomásában - melyet a bíró olvasott fel - elmondta, valóban járt a helyszínen, de csak azért, mert ott tartottak szerelmi légyottokat P. Erikával. A Hír Televízió tudósítójának elmondása szerint az elsőrendű vádlott többször is ellentmondásba keveredett vallomásai során. A mai tárgyaláson is hangsúlyozta, hogy nincs köze a gyilkossághoz, és közölte azt is, 20 évnyi börtön után nem hagyott volna ennyi nyomot maga után, kisgyermeket pedig amúgy sem lett volna képes bántani.

A felbujtással vádolt P. Erika a tárgyaláson azt állította, az elsőrendű vádlott ajánlotta fel, hogy segít megszabadulni a gyerektől.

A tárgyaláson jelen volt Szita Bence nevelőapja és édesanyja is. Utóbbi hangos zokogásban tört ki, amikor a másodrendű vádlott elmondta, miket mondott az elsőrendű vádlott a kisfiúra, mikor élve eltemették.

A vádirat szerint P. Erika felbérelte az első- és másodrendű vádlottat élettársa tizenegy éves nevelt fiának megölésére. A nő ugyanis azt gondolta, a fiú tehet minden rosszról, ami vele történt. A felbérelt két férfi a nő segítségével egy Kaposvárhoz közeli erdőben gyilkolta meg brutálisan a kisfiút. A gyerek még életben volt, amikor eltemették. A három vádlottra életfogytiglani fegyházbüntetést kért az ügyészség.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!