2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belebukott a kamuvideó-ügybe az MSZP-s kommunikációs vezető

2013. október 31., csütörtök 15:02, frissítve: csütörtök 19:40

Belebukott a videohamisítási botrányba az MSZP-frakció kommunikációs igazgatója is. Déri Balázs éjjel mondott le, miután kiderült, hogy ő adta át az MSZP-székházban a Hvg.hu volt főszerkesztőjének a manipulált felvételt.

Belebukott a videohamisítási botrányba az MSZP-frakció kommunikációs igazgatója is. Déri Balázs szerda éjjel közleményben mondott le posztjáról. Azután döntött így, hogy kiderült, ő adta át az MSZP-székházban a Hvg.hu volt főszerkesztőjének, Gavra Gábornak a manipulált felvételt.

Déri Balázs közleményében azt írta: azért nem szólt a találkozóról senkinek, mert úgy gondolta, hogy az oknyomozó újságírás szabályai alapján ez rá és az újságírókra tartozik. A közleményben kiemelte: a találkozókor nem tudta, hogy manipulált felvételről van szó.

A Hvg.hu szerdán közölte a rendőrséggel, hogy hogyan jutott a bajai videofelvételhez. A HVG kiadó azt írta, azért adta ki a forrását, mert a rendőrség közölte a lappal, hogy a bajai videó ügyében rágalmazás vétségének gyanúja miatt büntetőeljárást folytat ismeretlen tettes ellen.

Az MSZP szóvivője egyébként két napja még tagadta hogy a szocialistáknak köze lenne a bajai videó hamisítási botrányhoz. Török Zsolt akkor azt mondta: nem az MSZP adta át a videót a Hvg.hu-nak, és nem is ők rendelték meg azt.

Megállhat a hamis vád

Megállhat a hamis vád a bajai videóhamisítással kapcsolatban – mondta Magyarország élőben című műsorunkban Futó Barnabás. Az ügyvéd hangsúlyozta: a gyanú nem azokkal szemben merülhet fel, akik úgy tudták, hogy oktatóvideó készítésében működnek közre. Hanem azokkal szemben, akik a hamisított felvételt benyújtották bizonyítékként a rendőrségnek. Akik jelen esetben szocialista politikusok voltak.

– Akik eljátszották ezt, és úgy tudták, hogy ez valóban egy oktatófilm lesz csak, azok semmiképpen nem felelnek, mint bűncselekmény elkövetői. Azok felelhetnek ezzel kapcsolatban, akik tudnak arról, hogy ez csak egy oktatófilm, csak egy játék, és mégis, mintegy bűncselekmény bizonyítékát adják be a feljelentéssel együtt a nyomozóhatóságnak – mondta az ügyvéd.

A Futó Barnabással készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Ebben sem mondtak igazat?

Közben újabb, a bajai videóhamisítási botrányhoz köthető ügyben vált kétségessé az MSZP szavahihetősége. Török Zsolt, a párt szóvivője eddig azt is tagadta, hogy a szocialistáknak lenne Fejér megyei sporttagozata, illetve Károlyi Attila nevű tagjuk. Egy portál szerint viszont nagyon is létezik mindkettő.

A Sporttagozat.hu nevű honlapon az olvasható, hogy a kalocsai szervezet megalakulásának előkészítését Károlyi Attila, a székesfehérvári szervezet elnöke végezte. A Sporttagozat.hu-t pedig a Domain.hu adatai szerint dr. Vincze Géza, az MSZP sporttagozatának elnöke jegyeztette be. Az MSZP szóvivője az Indexnek nyilatkozva továbbra is mindent tagad, a Sporttagozat.hu létrehozását pedig Vincze Géza egyéni akciójának nevezte.

Esküt tett a fideszes képviselő
Esküt tett a bajai képviselő-testület ülésén Kovács Csaba, aki az időközi választásokat nyerte. A Fidesz színeiben indult politikus a szavazatok több mint 46 százalékát szerezte meg. A posztért rajta kívül még hárman voltak versenyben, az MSZP–Együtt–PM–DK közösen indított, valamint a Jobbik és az LMP jelöltje. Mint ismert, Baján az egyik szavazókörben meg kellett ismételni a voksolást, amit másodszor is Kovács Csaba nyert.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!