2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Bajnai azt állítja, nem emlékszik semmire

2013. október 11., péntek 12:17, frissítve: péntek 15:52

Továbbra sem emlékszik a sukorói kaszinóberuházás főbb részleteire Bajnai Gordon, akit tanúként hallgattak meg az ügyben a Szolnoki Törvényszéken. Bajnai koncepciós eljárásnak nevezte a pert.

Bajnai a kormányt és Orbán Viktor Felcsúthoz köthető viszonyát bírálta. Sukoróról azonban nem volt hajlandó beszélni. A választ megtagadta. Elmondása szerint ez a téma nem szerepel a vádiratban. Így arra a feltett kérdésre sem válaszolt, hogy a telekcserét a jogszabályoknak megfelelően hajtották-e végre. Kihallgatása egy órán át tartott. Bajnai a meghallgatása után koncepciós eljárásnak nevezte az ügyet.

A Hír Televízió helyszíni tudósítójának beszámolója szerint Bajnai csak azt mondta el, amit már 2010. március 10-én is elmondott. A volt miniszterelnök Gyurcsány Ferenc gazdasági minisztereként ugyanis ott volt a Parlament Nándorfehérvári termében, amikor 2008-ban a külföldi befektetőkkel a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóberuházásról tárgyaltak. Bajnait korábban parlamenti dolgozószobájában már meghallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség, a politikus tanúvallomásának jegyzőkönyvét később nyilvánosságra is hozta. Bajnai Gordon vallomásában azt mondta, ő hivatalból kapott meghívást erre a találkozóra, mivel akkor az általa vezetett minisztériumhoz tartozott a külföldi befektetések kormányzati előkészítése.

Bajnai Gordon miniszterelnökként 2009 nyarán kért vizsgálatot a földcserével kapcsolatban. Azt kérte Oszkó Péter pénzügyminisztertől, hogy állapítsák meg, hogy igazak-e a vádak, miszerint a beruházó aránytalan földcserével jutott a sukorói területhez. A vád szerint a magyar államot 1,3 milliárd forintos vagyonvesztés érte volna a sukorói telekcserével, amelyet azóta a polgári bíróság érvénytelenített.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!