2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Bajnai a háttérben az üzleti életben is aktív

2013. június 20., csütörtök 08:04, frissítve: hétfő 18:29

Az átláthatóságot hirdető Bajnai Gordon a politikai karrierje építése mellett a háttérben az üzleti életben is aktív.

A Heti Válasz úgy tudja: a volt miniszterelnök szüleivel közös vállalata például Ausztriában adózik. Bajnai Gordon pénzt ugyan nem vett ki a vállalkozásból, de a befektetésekkel foglalkozó cégnek átszámítva 240 millió forint készpénz áll rendelkezésére. A volt miniszterelnököt szülei korábban is bevették cégeikbe: volt olyan vállalkozás, amelyben ugyanúgy foglalkozott baromfiexporttal, mint a Wallis csoport hírhedt Hajdú-Bétje. Bajnai egyébként más cégeivel az elmúlt időszakban többet keresett, mint a miniszterelnök.

Fidesz: Bajnai ismét megbukott

A Fidesz szerint Bajnai Gordon ismét megbukott, miután kiderült, hogy neki és családjának komoly üzleti érdekeltségei vannak Ausztriában. A nagyobbik kormánypárt szóvivője azt mondta, mára egyértelművé vált, hogy Bajnai egész üzleti pályafutását offshore cégek és adóparadicsomok jellemzik. Zsigó Róbert hangsúlyozta, a volt miniszterelnök és köre soha nem szerette kivenni a részét a közteherviselésből. Véleménye szerint az őt körülvevő átláthatatlan osztrák céghálózattal valószínűleg az adóelkerüléssel milliárdokkal károsíthatja meg Magyarországot.

Az Együtt–PM szövetség közleményben reagált a Heti Válaszban megjelent állításokra. Eszerint Bajnai Gordon anyagi biztonságát nem a politikai befolyás segítségével lenyúlt közpénzek, hanem az üzleti életben elért eredményei alapozták meg, és mindez hitelessé és alkalmassá teszi arra, hogy a korszakváltás programját képviselje.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!