2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Bajai videóhamisítás: állítja, valóban Király György rendelte meg a felvételt

2013. október 29., kedd 17:17, frissítve: szerda 07:55

Az MSZP sporttagozatának alelnöke rendelte meg a hamisított bajai videót – mondta az egyik készítő, a volt DK-tag Kőrös Gusztáv az ATV-nek adott interjújában.

Kőrös Gusztáv az ATV-ben is megismételte, amit korábban tanúként a rendőröknek mondott. A Gyurcsány-pártból nemrég kilépett férfi volt az egyik készítője a Fidesz lejáratására szánt videónak. Azt mondta: átverték őket a szocialisták, az MSZP sporttagozatának alelnöke, Király György azt ígérte nekik, hogy az úgynevezett oktatófilmet a sporttagozat Borsod megyei konferenciáján vetítik le a romák okulására.

Kőrös szerint Király a bajai megismételt választás előtt szerette volna megkapni a felvételt, a megrendezett jelenetet viszont csak két nappal később, október 15-én, kedden vették fel mobiltelefonnal. A videót szerdán Kőrös Gusztáv íratta ki cd-re Dunaharasztiban, és átadta az anyagot Károlyi Attilának, aki az MSZP Fejér megyei sporttagozatának az elnöke. Károlyi ezután vitte a megrendelőhöz, azaz Király Györgyhöz a lemezt, majd együtt vitték be még aznap az MSZP székházába.

Kőrös Gusztáv úgy tudja, ezt Mesterházy Attila pártelnök kérte Király Györgytől.

A reakciók

Az MSZP feljelenti a férfit. A szocialisták továbbra is tagadják, hogy ők állnának a videóhamisítás mögött. „Egy szervezett és tervezett lejárató akció indult azt MSZP ellen” – állítja Török Zsolt, a párt szóvivője.

Választási szövetségesük egyelőre kiáll az MSZP mellett. „Majd a rendőrség megmondja, hogy mi a valóság ezzel kapcsolatban” – fogalmazott Scheiring Gábor, a PM elnökségi tagja.

A Fidesz szerint Kőrös Gusztáv nyilatkozata után még bonyolultabb lett az ügy, az elhangzottak pedig azt bizonyítják, hogy a baloldali pártok mindenre hajlandóak a hatalom megszerzéséért, még egymást is átverik. Kocsis Máté kommunikációs igazgató ezért azt kéri a rendőrségtől, hogy az MSZP mellett a Gyurcsány-párt szerepét is tisztázza.

Tíz tanú

Információink szerint a rendőrség eddig tíz főt hallgatott meg tanúként az ügyben, a Bács-Kiskun megyei kapitányság a nyomozásról részleteket nem árult el.

Kőrös Gusztáv ma a Magyarország élőben című műsorunk vendége lesz, az ügy részleteiről 8 óra után kérdezzük majd.


Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!