2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Az óceán minden centijét átvizsgálják

2014. március 26., szerda 10:17, frissítve: csütörtök 07:41

Folytatják az eltűnt malajziai repülőgép keresését. Az ausztrál légierő kedden a rossz időjárási viszonyok miatt függesztette fel 24 órára a kutatást. A jelenlegi adatok szerint a repülőgép minden valószínűség szerint az Indiai-óceánba zuhant, és a fedélzeten utazók közül senki sem élhette túl a balesetet. A malajziai légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata március 8-án tűnt el a radarokról, fedélzetén összesen 239-en tartózkodtak.

Perthből szállnak fel az ausztrál légierő kutatógépei, amelyek 24 órás szünet után folytatják a malajziai utasszállító keresését az Indiai-óceán déli részén. 18 nappal a gép eltűnése után már nincs esély arra, hogy túlélőket találnak. A nemzetközi kutatóakcióban ausztrál, amerikai, japán, dél-koreai és kínai katonai repülőgépek és hajók vesznek részt.

„Egyenes vonalba rendeződünk, és az óceán minden centiméterét átvizsgáljuk. Vizsgáljuk a szemünkkel, a radarral, a szonárral és az éjszakai technológiával. A vízen lebegő tárgyakra koncentrálunk” – tájékoztatott Dong Yan, a flottaparancsnok.

A malajziai miniszterelnök hétfőn jelentette be egy brit műholdas elemzésre hivatkozva, hogy a repülőgép minden valószínűség szerint az Indiai-óceánba zuhant. A legtöbb kritika a maláj kormányt érte, a nemzetközi közvélemény szerint az ország vezetése nem reagált megfelelően a történtekre.

„Leginkább az az aggasztó, hogy nagyon sok idő telt el, mire bármilyen információt kaptunk a kutatásról. Szerintem a maláj kormány sokkal többet tudott a gép helyzetéről a műholdakon keresztül, mint amennyit nyilvánosságra hozott. Azt tekintve, hogy hol lehet a roncs, nem meglepő, hogy még nem tudták meghatározni a pontos helyét” – véli egy ausztrál turista.

Kínában kedden több mint száz tüntető, többségében az utasok hozzátartozói vonultak Malajzia pekingi nagykövetségéhez, ahol pontos tájékoztatást követeltek az eltűnt utasszállítóval kapcsolatban. Szerintük a malajziai hatóságok nem megfelelően kezelték az ügyet, ezért a maláj légitársaság, a kormány és a hadsereg felelőseinek megbüntetését követelték.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!