2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy szoknya egy nadrág 22:00

Az MSZP már egy 18 perces filmet sem tud becsületesen megcsinálni

2013. március 5., kedd 21:23, frissítve: szerda 08:17

Már egy 18 perces filmet sem tudnak becsületesen megcsinálni. Így reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója az MSZP kampányfilmjére Rájátszás című műsorunkban. A kormánypártok visszautasítják a filmben elhangzottakat, a Jobbik pedig jogi lépéseket sürget a lopott híradós és filmfelvételek miatt.

2006-os felvételek az MSZP kampányfilmjében: „mindig mindent megtámadni, elzavarni, legyőzni akarnak…” – részlet a Magyarország Ma című filmből. Az Orbán-kormányról állítják ezt, pedig akkor a szocialisták voltak hatalmon. A készítők ezeket a felvételeket is jogtalanul használták fel, egyik kereskedelmi tévétől sem kértek engedélyt. Török Zsolt a Rájátszás című műsorunkban ismerte el, hogy hibáztak. A párt országgyűlési képviselője, Gúr Nándor nem kommentálta az ügyet.

A MSZP azt is titkolja, hogy kik készítették a filmet. A Hír TV információi szerint a készítő a Weber und Mill Kft. A cég székhelye pedig ugyanabban budai villában van, ahol a korábban SZDSZ-es Horn Gábor vezette Republikon Intézet is működik.

„Ekkora felsülést”

„Ekkora felsülést, hogy bemutatnak valamit, és kiderül róla, hogy egy fércmű, kalózkodás…” – fogalmazott az üggyel kapcsolatban Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

Pállfy István, a KDNP szóvivője szerint „egy hazug, álságos kampányba kezdtek a szocialisták, ráadásul úgy, hogy még azokat is meglopták, akik egyébként a tudósításokat a saját pénzükön elkészítik, meglopták a köztelevíziót azáltal, hogy olyan felvételeket is közöltek, amelyek nincsenek a birtokukban”.

A Jobbik jogi lépéseket sürget. Apáti Isván képviselő úgy fogalmazott: nagyon remélem, hogy jogi következményei is lehetnek, és nagyon remélem, hogy ezzel újabb nagy mínuszt, öngólt tud behúzni magának az MSZP.

A hétvégén bemutatott kampányfilm miatt nemcsak Puskás Ferenc özvegye, hanem Bartók Béla szerzői jogainak magyarországi örököse is tiltakozott. Vásárhelyi Gábor nyílt levélben felháborítónak nevezte, hogy a zeneszerző nevét pártpolitikai célokra használták fel, és a film visszavonását követeli. Azt írta: Bartók Béla hamvait két fia addig nem hozta Magyarországra, amíg a szocialisták elődpártja által fenntartott diktatúra uralkodott, ráadásul az MSZP a közelmúltban még nyíltan hangoztatta, hogy nem tekinti magyar állampolgárnak a Bartók Béla szülőhelyén élőket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!