2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Az MSZP-elnök újból kibújhat meghallgatása alól

2014. március 24., hétfő 13:28, frissítve: hétfő 17:08

Mesterházy Attila kibújhat a keddi nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatás alól is. A testület szocialista elnöke szerint ugyanis eddig nem érkezett meg a Fidesz kérése arról, hogy az MSZP elnökét is meghallgassa a testület a Simon-ügyben.

Molnár Zsolt a Hír TV-nek azt mondta: a törvény csak akkor kötelezi Mesterházy Attilát a megjelenésre, ha az ügyben a bizottság tényfeltáró vizsgálatot kezdeményez. A politikus szerint egyébként minden pártvezetőnek be kellene számolnia arról, van-e a képviselőcsoportjában olyan, aki kettős állampolgársággal vagy külföldi útlevéllel rendelkezik. A holnapi ülésre az országos rendőrfőkapitányt, a Belügyminisztérium, az Információs Hivatal és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat képviselőjét is meghívták.

Molnár Zsolt szerint mielőbb tisztázni kell Welsz Tamás halálának körülményeit. „Tudnia kell a közvéleménynek, amennyiben ez lehetséges, de legalább a nemzetbiztonsági bizottságnak, annak tagjainak, az országgyűlési képviselőknek, hogy milyen vonatkozásai, milyen nemzetbiztonsági vonatkozásai vannak a Welsz-ügynek. Voltak-e titkosszolgálati kapcsolatai Welsz Tamásnak, akár magyar titkosszolgálati, akár külföldi titkosszolgálatokkal voltak-e kapcsolatai, és egyáltalán, mit lehet tudni Welsz Tamás tevékenységéről” – vélekedik Molnár.

Zsigó: Mesterházynak nyolc napon belül meg kell jelennie

A Fidesz szerint Molnár Zsoltnak illene tudnia, milyen szabályok szerint lehet beidézni valakit a nemzetbiztonsági bizottsági ülésre. Zsigó Róbert azt mondta: az előírás szerint a bizottság holnapi ülésén javasolják majd a kormánypárti tagok, hogy hallgassák meg Mesterházy Attilát a Simon-ügyben. A szocialisták elnökének az idézéstől számítva nyolc napon belül kell megjelennie és számot adnia arról, hogy az MSZP-ben kinek van még hamis útlevele és titkos bankszámlája.

– A bizottság meghívhat valakit a bizottsági ülés elé, egészen pontosan tényfeltáró vizsgálat céljából. Ahhoz holnap a nemzetbiztonsági bizottsági ülésen a bizottság kétharmadának kell dönteni arról, hogy beidézi Mesterházy Attilát, enélkül nem lehet. Tehát a keddi nemzetbiztonsági bizottsági ülésen ez az idézés megtörténik és Mesterházy Attilának kötelessége nyolc napon belül elmenni, ez a törvény, ami alapján ezt meg kell tenni – mondta Zsigó Róbert.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!