2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Az MSZP bírálta, a Fidesz sikeresnek ítélte a trafikpályázatot

2013. május 21., kedd 14:25, frissítve: kedd 20:46

A szocialisták bírálták a Fidesz módosító javaslatát, amellyel megemelnék a trafikok garantált profitját és bővítenék a dohányboltok termékek körét. A Fidesz sikeresnek értékelte a trafikpályázatot.

Az MSZP-s Lukács Zoltán napirend előtti felszólalásában azt mondta: az új kiírásban teljesíthetetlen feltételeket szabtak a pályázóknak, és a kormány azt tervezi, hogy a trafik nélkül maradó településeken pályázat nélkül osztja ki a dohány-kiskereskedelmi koncessziót. A szocialista politikus szerint az első körben azért nem volt pályázó ezeken a helyeken, mert a 2 és 5 százalék közötti árrés mellett a dohánybolt üzemeltetése nem tűnt jövedelmezőnek. „Gyakorlatilag ezeken a helyeken nem dohányboltok, hanem tulajdonképpen vegyesboltok lesznek. Olyan vegyesboltok, amelyek még sokkal nagyobb hasznot tudnak realizálni, pont a dohánytermékek miatt, mint a többi vegyesbolt. Ezek fogják elvenni a többi vegyesbolttól a vevőket, és monopolhelyzetbe fognak kerülni ezeken a helyeken. Ezt az 1400 koncessziót meg kéne pályáztatni, nem kéne kiosztani ezt is a haveroknak meg a jó barátoknak. Most már ezekkel a teljesen megváltozott feltételekkel nyilván lennének emberek, akik erre az 1400 koncesszióra is pályáznának, ezeket sem kéne mutyiba szétosztogatni” – mondta a szocialista képviselő.


Fónagy János válaszában sikeresnek értékelte a trafikpályázatot. A nemzeti fejlesztési minisztérium államtitkára kiemelte: 5400 család nyert el eddig koncessziót, és további 1400-an pályázhatnak a második körben. Hangsúlyozta, a kormány azok számára is lehetőséget biztosít dohánybolt üzemeltetésére, akik korábban is ebből éltek, de az első pályázaton nem nyertek. „Meggyőződésem, hogy a jelentkezési lehetőséggel és az eredeti koncessziós kiírással azok az alapvető társadalmi célokat, mint a közegészségügy és családok megélhetése, teljesítettük és teljesíteni fogjuk” – reagált Fónagy János.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!