2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Az LMP EP-képviselője is elutasítja Junckert

2014. július 6., vasárnap 11:02, frissítve: péntek 10:46

A fideszes politikusokhoz hasonlóan az LMP európai parlamenti képviselője is elutasítja Jean-Claude Juncker megválasztását az Európai Bizottság élére.

Meszerics Tamás Versus című műsorunkban ezt a Juncker-féle európai gazdasági válságkezelés kudarcával indokolta. A politikus azt mondta: arról szerdán lesz döntés, hogy az európai parlament zöld frakciója is Juncker ellen szavaz-e. A luxemburgi politikus megválasztását egyébként az Európai Néppárt felelősségének tartja, szerinte ugyanis a frakció mást is jelölhetett volna a választási listája élére.

„Az egy régi bölcsesség, hogy ugyanazzal az edzővel, ugyanarra a pályára, ugyanazzal a taktikával, ugyanazokat a játékosokat kiküldeni és közben más eredményt várni, az botorság a politikában. Juncker úr három éven keresztül, a válság kellős közepén volt az eurorégió vezetője. Nyakig benne volt abban a válságkezelési politikában, ami a legkevésbé sem számított a sikeres válságkezelési politikák közé, azt mondani, hogy majd most megpróbálja máshogyan, ez a politikában nem megy” – fogalmazott Meszerics Tamás, az LMP EP-képviselője.

A teljes interjút a Hír TV Versus című műsorában 21 óra 30 perctől láthatják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!