2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Az FBI azonosította a bostoni merénylet gyanúsítottjait

2013. április 19., péntek 07:33, frissítve: péntek 11:02

Azonosították a bostoni terrorcselekmény két gyanúsítottját – ezt a FBI bostoni főnöke jelentette be. A rendőrség nem a New York Post által közzétett fotón látható férfiakat körözi, ez a sajtótájékoztatón bemutatott képekből egyértelműen kiderült, miközben a csütörtökön közzétett fénykép már az egész világsajtót bejárta. A Szövetségi Nyomozó Iroda a lakosság segítségét kéri.

Azonosították a bostoni terrorcselekmény két gyanúsítottját – ezt a FBI bostoni főnöke jelentette be. A nyomozóiroda sajtótájékoztatóján bemutatták a robbantás helyszínén készült videofelvételeket és a gyanúsítottak fotóit, a Szövetségi Nyomozó Iroda a lakosság segítségét kéri.

A felvételen a két gyanúsított egymás mögött sétál a járdán, a célvonal közelében: mindketten dzsekit és baseballsapkát viselnek, és hátizsákjuk van. Egy másik videón – amit az FBI nem hozott nyilvánosságra – az is látszik, ahogy a világos sapkás férfi egy táskát helyez el a második robbantás helyszínén. Ennek a férfinak az arca egy kimerevített fotón jól kivehető.

„Úgy tudjuk, hogy fegyver van náluk és roppant veszélyesek. Senki ne próbálja megközelíteni vagy elfogni őket, ez kizárólag a rendőrség dolga” – hangsúlyozta Richard DesLauries különleges ügynök.

Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal szerint további elkövetők is részt vehettek a merényletben. „Ez már összeesküvés, hiszen ketten működtek együtt. Valószínűleg egy terrorszervezetről van szó, és mások is segédkezhettek a terrortámadás kitervelésében, illetve előkészítésében” – közölte a republikánus Michael McCaul, a belbiztonsági bizottság elnöke.

Barack Obama elnök csütörtökön Bostonba utazott, ahol megemlékezett az áldozatokról. A következő nagy maraton helyszíne London lesz. A szervezők közölték, hogy náluk is néma csenddel adóznak majd az áldozatok emlékének.

Bemutatták a bostoni merénylet feltételezett elkövetőiről készült képeket
Bemutatták a bostoni merénylet feltételezett elkövetőiről készült képeket
Fotó: Europress/AFP

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!