2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Gúnyolódó transzparens várta az éhségmenetet

2013. február 11., hétfő 19:10, frissítve: hétfő 21:17

Rendbontás nélkül ért véget az éhségmenet demonstrációja a Kossuth téren. Az ország több pontjáról a fővárosba érkező résztvevőket egy „Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!” feliratú transzparens várta a Parlament előtt.

A közmunkások, munkanélküliek és a velük szimpatizálók elfogadható bért, igazságos közteherviselést és a munka törvénykönyvének felülvizsgálatát követelik. A menetek élén több ismert szocialista politikus is gyalogolt, a borsodiakat Nyakó István, az MSZP korábbi szóvivője, a Közmunkások Szakszervezetének társelnöke vezette. A Párbeszéd Magyarországért tagjai is csatlakoznak az éhségmenethez.

Egyesülnek

A Tolnából, Somogyból és Baranyából érkező tüntetők a Lurdy Háznál tartanak – jelentette a Hír TV tudósítója még 12 órakor. Volt, aki csak Budapesten csatlakozott a menethez. A vonulók transzparenseket, molinókat vittnek magukkal, több tüntetőn MSZP-logó látható.

A dunántúliak először egyesültek az Alföldről érkezőkkel, majd az Astoriánál várták be az észak-magyarországiakat – jelentette tudósítónk 15 órakor. Útközben több sávot le kellett zárni az Üllői úton és a Nagykörúton, ezért közlekedési fennakadások voltak.

A Kossuth téren egy „Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!” feliratú transzparens várta a tüntetőket – számolt be a Hír Televízió munkatársa a helyszínről háromnegyed ötkor. Előzőleg a parlamentben fideszes polgármesterek Ron Werber kampányfogásának nevezték a szocialista párt által támogatott demonstrációt. A kormánypárti településvezetők szerint az MSZP politikai érdekből hangolja a társadalmat a közmunkaprogram ellen.

Folyamatosan váltják egymást a szónokok a színpadon – számolt be kollégánk este negyed hétkor a Kossuth térről. Nyakó István, ahogy előtte a többi felszólaló is, a kormány távozását követelte, nyílt provokációnak nevezte a gúnyolódó transzparenst, és visszautasította a tartalmát. Nyakó István a későbbiekben petíciót fog átadni a parlamenti képviselőknek, mely az éhségmenet legfontosabb követeléseit tartalmazza. A Dopeman néven ismert Pityinger László azt hangsúlyozta, hogy nem egységes  az ellenzék, és így nem lehet eredményt elérni.

A demonstráció 18 óra körül ért véget, rendbontás nélkül.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!