2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Atletico Madrid–Juventus-rangadó, pályán a Real is

2014. október 1., szerda 12:50, frissítve: csütörtök 12:51

További nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája. A csoportkör második fordulójában az Atletico Madrid mérkőzik a Juventussal. Pályára lép a címvédő Real Madrid is.

Győznie kell otthon a Juventus ellen a tavalyi döntős Atletico Madridnak, Diego Simeone csapata ugyanis vereséggel kezdte a csoportkört, 3–2-re kapott ki idegenben az Olimbiakósztól. Első hazai BL-meccsén az olasz pontvadászatot kapott gól nélkül vezető, százszázalékos torinói alakulat ellen kell javítaniuk. „Ők mindig nagyon versenyképesek. A Juventus egyike azoknak a riválisoknak, akik alig követnek el hibát. Nagy támadóerejük van, erősek a középpályán, gyors és technikás labdarúgóik vannak a védelemben. Így rákényszerítenek minket, hogy a legmagasabb szinten játsszunk” – mondta Diego Simeona, az Atletico vezetőedzője.

A BL-ben is jó rajtot vett a Juventus, magabiztosan nyertek a Malmö ellen, a spanyol bajnok azonban jóval nagyobb játékerőt képvisel. „Az elmúlt években az Atletico nyert két Európa-ligát, megnyerték a spanyol bajnokságot és sok fontos trófeát elhódítottak. Nagyon erős csapattal állunk szemben. Tisztában vagyunk a képességeikkel. Nemzetközi szinten magasan vannak, mindenki kiváló teljesítményre számít tőlük” – mondta Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa.

A Juventus szurkolói pedig jó nemzetközi szereplést várnak Allegritől, csapatuk ugyanis az elmúlt években gyengén szerepelt a BL-ben. „Szeretem, amikor egy csapat látványos és jó focit játszik, de mindez eredmény nélkül semmit sem jelent. Újra egy nagy csapat ellen játszunk este, remélem, jó eredményt érünk el” – mondta Massimiliano Allegri, a torinóiak vezetőedzője


A B csoportban a Ludogorec az első fordulóban csaknem meglepetést okozott az Anfield Roadon, a Liverpool csak a hosszabbításban lőtt büntetővel tudott nyerni a bolgár csapat ellen. A BL-újonc most a címvédő Real Madridot fogadja Szófiában. A Madrid csatára, Cristiano Ronaldo a három pont mellett újabb egyéni rekordra is hajt, három találattal van csak lemaradva a Bajnokok Ligája-gólrekorder Raúl mögött. „Cristiano kiemelkedik a profik közül is. Elkötelezett a csapat és a klub iránt, nem beszél sokat, de mégis ő a vezér” – mondta Ronaldóról Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

Ancelotti elsősorban a Ludogerec kontráitól tart, és nehéz mérkőzésre számít. A csoport másik meccsén a Liverpool a Basellel mérkőzik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!