2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Árvízvédelmi készültség több szakaszon az esőzés miatt

2014. május 17., szombat 10:03, frissítve: szombat 12:30

Az esőzés után levonuló árhullám miatt a Duna, a Lajta és a Répce több szakaszán is árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közleménye szerint arra számítanak, hogy a következő napokban a Dunán Nagybajcsnál a másodfok elrendelésére is szükség lehet, Komáromnál viszont csak az első fok határát érheti el a víz szintje. Közben harmadfokúra emelték a készültségi szintet a Hernád egyes szakaszain, valamint a Gönci- és a Vadász-patakon. A Sajó egyes részein továbbra is első fok van érvényben.

Az ausztriai esőzések miatt Vas megyében is árad több patak. A Gyöngyös-, a Perint és az Arany-patak vízszintje is megemelkedett, több településen védekeznek az ár ellen, és folyamatos figyelőszolgálatot tartanak. Szombathelyen az Arany-patak egyik hídját a magas vízállás miatt lezárták, Kőszegen pedig három családi házból költöztették ki a lakókat a medréből kilépő Gyöngyös-patak áradása miatt. A kőszegi önkormányzati tűzoltók és a városgondnokság az úttest átvágásával akadályozta meg, hogy a víz elérje a lakóházakat.

Motorcsónakokkal és mentőhelikopterrel segíti Magyarország Szerbiát, ahol az elmúlt napok esőzései nyomán áradnak a folyók. Délelőtt indul útnak a Hunor hivatásos mentőszervezet 26 fős csapata is, hogy az árvízi védekezésben segítsen. A szomszédos országban az árvizek hat halálos áldozatot követeltek, eddig mintegy hatvanezer embernek kellett elhagynia lakhelyét, több mint háromszázezer háztartásban nincs áram. Az egész ország területére veszélyhelyzetet hirdettek ki.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!