2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Közel sincs vége: továbbra is fenyeget

2013. április 11., csütörtök 17:27, frissítve: péntek 12:49

Május közepéig tartó árvízi védekezésre készülnek a hatóságok – jelentette be az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője.

Molnár Béla azt mondta: a Körösök már apadnak, de továbbra is táplálják a Tisza áradását. A folyón a következő napokban emelik harmadfokúra a készültséget. A főigazgató szerint 8-10 napig is tarthat a legmagasabb fokú védekezés a Tiszán. Az országban 2209 kilométer folyószakaszon védekeznek, ennek csaknem negyedén harmadfokú a készültség. A belvízzel elöntött terület nagysága ugyanakkor kismértékben csökkent: 197 ezer hektár van víz alatt, ennek fele vetés és szántó.

A Marcal Veszprém megyei szakaszán az elmúlt két napban 30 centimétert apadt a folyó vízszintje. Eddig ötven településről érkeztek önkéntesek, köztük tűzoltók, rendőrök, civilek a Marcalhoz, Nemesgörzsöny és Marcaltő térségébe. A négynapos árvízi védekezés alatt a lakosság vagy lakóházak nem voltak veszélyben. A települések védelme érdekében 500 méteren jászolgát épült. Szétázott az út alapja a Marcaltő–Egyházaskesző között, ezért ezen a szakaszon a tehergépjárművek számára még mindig súlykorlátozás van érvényben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!