2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Ároktői banda: a házi őrizet eltörlését javasolja a Jobbik

2013. október 6., vasárnap 17:52, frissítve: hétfő 12:03

A házi őrizet eltörlését javasolja a Jobbik. Mirkóczki Ádám telefonos sajtótájékoztatóján megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte az ároktői gyilkosok péntek éjjeli szökését.

Az ügyészség szerint 2008 és 2009-között egy hattagú banda 70-80 éves emberekre támadt éjjel az otthonaikban. Ketten bele is haltak sérüléseikbe. A Jobbik nem engedné azt sem, hogy az elítéltek látogatókat fogadjanak vagy eltávozzanak a börtönökből. „A házi őrizet eltörlése azon elkövetők esetében, akik minimum öt vagy öt évet meghaladó szabadságvesztéssel sújtható, aki pedig mégis öt év alattira számíthat és házi őrizetbe kerül, az pedig a GPS-es nyomkövető alkalmazását indítványozzuk” – közölte a Jobbik országgyűlési képviselője.

Kiáll a rendőrség mellett a Belügyminisztérium – közleményük szerint az egyenruhásokat nemtelen politikai támadások érték az ároktői ügyben, miután a banda tagjai közül ketten megszöktek a házi őrizetből. A Belügyminisztérium szerint a rendőrség az ároktői banda tagjait az általános szabályok szerint naponta hétszer ellenőrizte, azért tettek így, mert a végzést hozó bíró nem rendelkezett a házi őrizet végrehajtásának módjáról, és hiába kértek arról előzetes útmutatást telefonon is tőle.

A belügyminisztériumi közlemény emlékeztet rá: az előzetes letartóztatás felső határát az előző kormány előterjesztésére határozta meg három évben a parlament, ezt a jelenlegi kormány négy évre emelte. Az ároktői-ügy miatt pedig a szaktárca még áprilisban jogszabály-módosítást kért, így szeptember elsejétől a hasonló esetekben, a házi őrizetben kötelező az elektronikus lábbilincs használata.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!