2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Andrássy úti tűz: panaszt tett a két gyanúsított

2014. július 16., szerda 16:03, frissítve: szerda 19:57

Panaszt tett az a két tetőfedő, aki ellen közveszély gondatlan okozása miatt indult eljárás az Andrássy úti tűz miatt. A rendőrség közleménye szerint a 36 és a 38 éves férfi érdemi vallomást tett; előzetes letartóztatásukat kezdeményezték.

A Kodály köröndnél álló épület tetőszerkezete és harmadik emelete kedd délután gyulladt ki, a ház több ezer négyzetméteren égett. Az épületbe nem térhetnek vissza a lakók, a házat életveszélyessé nyilvánították. A tűzben 15 rendőr sérült meg, ők rendkívüli segélyt kapnak az országos rendőrfőkapitánytól.

A Pestisrácok.hu úgy tudja: az épület tetőtere és felső szintje a terézvárosi szocialista ingatlanmutyi miatt évek óta üresen állt. A portál szerint a félbehagyott építkezés is szerepet játszhatott abban, hogy a tűz nagyon gyorsan terjedt.

„A rendőrség a közúti forgalmat a környéken továbbra is tereli. A kiköltöztetett lakók vagyonbiztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket megtette – közölte az ORFK sajtóügyeletese, Pap Judit a Hír TV-nek. – Az ügyben őrizetbe vett két férfi gyanúsítotti kihallgatása megtörtént, érdemi vallomást tettek, a gyanúsítás ténye ellen panasszal éltek. A rendőrség a tanúvallomásról információt nem kíván adni. Az ügyben a BRFK kezdeményezte a két férfi előzetes letartóztatását az illetékes ügyészségen.”

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!