2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Algéria történelmi tettre készül

2014. június 26., csütörtök 19:56, frissítve: péntek 07:40

A csoportkör utolsó mérkőzéseit rendezik este a foci vébén. A H jelű négyesben már csak egy nyolcaddöntős hely kiadó, arra azonban este 10 órától három csapat: Algéria, Oroszország és Dél-Korea pályázik.

Történelmi tettre készül Curitibában az algír válogatott. Az észak-afrikai ország először juthat be világbajnokságon a nyolcaddöntőbe – ehhez Oroszországot kell legyőznie, de egy döntetlen is elég lehet számukra, ha a csoport másik mérkőzésén nekik kedvező eredmény születik. „Természetesen ez számunkra egy nagyon fontos meccs, ahogyan azt már korábban is mondtam: történelmi mérkőzés lehet. Sokat beszélnek Algériában a '82-es világbajnokságról, amikor nyilvánvaló csalással ejtettek ki minket a csoportból. Hogy most sikerül-e, a továbbjutás ennek az új generációnak, az hamarosan kiderül” – mondta Vahid Halihodzic, Algéria szövetségi kapitánya.

Az algériai válogatott '82-ben azután búcsúzott a spanyolországi világbajnokságon, hogy az utolsó fordulóban az osztrákok gyanús körülmények között 1-0-ra kikaptak a németektől, ezzel pedig Ausztria és az NSZK továbbment, Algéria pedig kiesett.


Az oroszok eddig egy pontot gyűjtöttek a H csoportban. Capello együttesének is nyernie kell, ha tovább akar jutni. „Egyértelmű és világos: győznünk kell, ha ott akarunk lenni a nyolcaddöntőben. És meg is fogunk tenni mindent ennek érdekében. Minden eszközzel és minden tudásunkkal azon leszünk, hogy megnyerjük ezt a fontos találkozót” – mondta Fabio Capello, az olaszok szövetségi kapitánya.

A H csoport másik összecsapása előtt Belgium már nyugodt lehet: biztos a nyolcaddöntős szereplése. Ellenfelük, Dél-Korea azonban matematikailag még szintén továbbjuthat, igaz, ehhez többgólos győzelemre lenne szükségük.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!