2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Napi aktuális 05:00

Aknavetőkkel támadták a szeparatisták az ukrán katonákat

,

2014. július 16., szerda 12:33, frissítve: szerda 19:18

Nagyszabású támadást indítottak szerda kora reggel a szakadárok az Ukrán Nemzeti Gárda tagjai ellen az orosz határnál lévő Doneck megyei Marinyivka falu körzetében. Eddig legalább három gárdista sebesült meg. A Nemzeti Gárda szerint állásaikat aknavetőkkel, harckocsikkal és páncéltörő rakétákkal lőtték a szeparatisták több mint egy órán át.

Rosztovba lőttek át az Ukrán határról az orosz kormány szerint – egy ember meghalt. A katonai látogatást az orosz védelmi minisztérium szervezte. „Vasárnap egy gyalogsági löveg ért földet ukrán területről. Egy ház tulajdonosa életét vesztette” – mondta Szergej Rizskov, az orosz védelmi minisztérium munkatársa.

A nemzetközi delegáció egyik tagja is megkérdőjelezi az orosz álláspontot. „Van bármiféle bizonyíték, hogy ki lőtt? Az ukrán oldalról jött (a lövedék), de van rá bizonyíték, hogy egy ukrán helyőrség lőtte ki, vagy talán a szeparatisták?” – tette fel a kérdést egy német katonai attasé.

A határvidéken tett látogatás után az amerikai attasé sem volt nyugodt. „Nagyon aggasztónak találom a helyzetet. Bármiféle erőszak és életveszteség tragédia, amit meg kell akadályozni, és ezért érdekelt az Egyesült Államok a békés és diplomáciai megoldásban. Ennek része az erőszak leállítása és, hogy az orosz szeparatisták fogadják el Petro Porosenko elnök tűzszüneti javaslatát. Az is lényeges, hogy biztosítsák az orosz határ biztonságát és megállítsák a szeparatistáknak juttatott orosz segélyeket” – mondta Bruce McClintock amerikai katonai attasé.


Kelet-Ukrajnában közben tovább folytatódnak a harcok. Egy Doneck környéki faluban többen is életüket vesztették. A szakadárok az orosz határnál lévő Doneck megyei Marinyivkát aknavetőkkel, harckocsikkal és rakétákkal lőtték több mint egy órán át. A harcokban legalább az Ukrán Nemzeti Gárda három tagja sebesült meg. A támadást végül visszaverték, és visszavonulásra késztették a szakadárokat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!