2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Napi 13 órát tölthetnek utazással és munkával

2014. november 28., péntek 12:20, frissítve: vasárnap 19:07

Januártól akár napi 13 órát tölthetnek utazással és munkával a Miniszterelnökség vidékfejlesztési államtitkárságának dolgozói. A hivatal ugyanis – a tervek szerint – már 2015 elejétől Kecskemétre költözik, így a budapesti közszolgáknak ingázniuk kell. A vidékfejlesztési államtitkár szerint az még nem dőlt el, hogy a lázári munkatempóba beszámítják-e majd a munkahelyre utazás idejét.

A vidékfejlesztési államtitkárságnak eredetileg egy régi csecsemőotthon épületét nézték ki Kecskeméten, de mivel a felújítás 300 millió forintba került volna, más helyszínt választottak. „A legutóbbi közgyűlésen döntöttünk arról, hogy mindezt még azzal szeretnénk segíteni a város részéről, hogy olyan ingatlant biztosítunk az államtitkárságnak, ami alkalmas már azonnal beköltözésre, úgyhogy csak apróbb tisztasági festéseket kell elvégezni” – mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Az államtitkárság az Ipoly utcai volt inkubátorházban fog működni – az eredeti tervek szerint január elsejétől. A 750 négyzetméteres ingatlan átalakítása azonban még tart, a felújítás 15 millió forintba kerül. „Az épületben levő kisebb átalakításokat, festést, falak áthelyezését végezzük el, ami várhatóan december közepe, vége felé véget ér, és ezután tudjuk majd megkezdeni a bútorozást és a beköltözést. Tehát a januári első munkanappal terveink szerint már Kecskeméten fogunk tudni kezdeni” – fogalmazott Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztési államtitkár.

Az államtitkárságon 110-en dolgoznak majd, a munkavállalók fele helyi vagy Kecskemét környéki lakos lesz, 50-60 embernek viszont ingáznia vagy költöznie kell Budapestről. „A 10 órás munkaidő a Miniszterelnökségen mindenhol adott. Tehát akár a vidékfejlesztési államtitkárságra is igaz ez, elsősorban ugye a helyben lakó, illetve térségben lakó munkavállalókra igaz lesz, akik pedig ingáznak majd Budapestre, a fővárosba, azoknak a munkafeltételei még jelenleg is egyeztetés alatt vannak” – tette hozzá Kis Miklós Zsolt.

Az államtitkár még azt sem tudja, hogy a jelenlegi munkavállalók közül pontosan hányan vállalják majd az ingázást, illetve a költözést, és hogy így milyen pozíciók maradnak üresen. Egyelőre az állásajánlatokra beérkezett pályázatokat szűrik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!