2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Európai Híradó 07:30

Agyonlőttek egy rendőrt a bostoni MIT egyetemen – két gyanúsított őrizetben

2013. április 19., péntek 10:06, frissítve: péntek 11:02

Agyonlőttek egy rendőrt a bostoni Massachusetts Institute of Technology (MIT) egyetemi campusán. Sajtóinformációk szerint lövések és robbanások is hallatszottak; azóta a helyszínen robbanóanyagokat is találtak. A nyomozáshoz az FBI is csatlakozott. Reggel óta két gyanúsítottat is elfogtak.

A Massachusetts Institute of Technology watertowni campusában lőttek le egy rendőrt. Az egyenruhás egy egyetemi incidensbe próbált beavatkozni, amikor megtámadták. A rendőrt többször meglőtték, majd kórházba szállították, de már csak a halálát tudták megállapítani.

„Ilyet még nem tapasztaltam a híradós karrierem során, és sosem hallottam még több lövést sem – nyilatkozta Neil Armstrong, a WHDH operatőre. – Az első ösztönöm az volt, hogy elrejtőzzek, a második pedig, hogy próbáljak néhány felvételt készíteni. Kaotikus volt, itt voltak a rendőrök, az állami rendőrség, helyi rendőrök mindenütt. Próbáltam fedezékbe vonulni, és a zsaruk is azt mondták, hogy rejtőzzek el. Az utca szélén próbáltam mozogni, hogy biztonságban legyek, de közben forgattam is” – számolt be az operatőr.

Sajtóinformációk szerint lövések és robbanások hallatszottak a helyszínen. A nyomozásba az FBI is bekapcsolódott.

„Azért jöttünk le, mert hallottuk a hangokat, azt hittük, hogy a vakációzó gyerekek játszanak tűzijátékkal – közölte egy szemtanú. – Aztán rendőrök jöttek elő szó szerint minden udvarból, és láthatóan kerestek valakit, akiről nyilván tudták, mit visel, mert amikor megláttak, azt mondták, forduljak meg és sétáljak el. És én ezt is tettem.”

Állítólag fel nem robbant robbanóanyagokat is találtak. A MIT a honlapján figyelmeztette a diákokat: ne hagyják el azt az épületet, amelyben tartózkodnak, mert a helyzet „nagyon veszélyes”. Az egyetem, amelyen 11 ezer diák tanul, Boston északi peremén található. A rendőrség magyar idő szerint fél nyolckor egy gyanúsítottat elfogott, egy másikat pedig nem sokkal később vettek őrizetbe.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!