2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Aggódnak a kéményseprők

2015. január 24., szombat 12:28, frissítve: szombat 15:15

Alapvető szakmai hibákat tartalmaz és a kéményseprőipar végét jelentené a kormány terveinek megvalósítása – a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete szerint.

A szervezet élesen bírálja a kormány honlapján megjelent törvénytervezetet, amely a többi közt arról is rendelkezik, hogy a kéményseprést novembertől a katasztrófavédelem venné át az önkormányzatoktól és az, mint közszolgáltatás, díjmentes lenne. Az ipartestület úgy véli, a törvénymódosítás az alapvető szakmai előírásokat sem veszi figyelembe és a megvalósítása veszélyesebbé tenné a tüzelőberendezések használatát, nem lesz fenntartható a jelenlegi biztonsági szint.

A katasztrófavédelem már eddig is több száz településen irányította a kéményseprési feladatot. A szervezet szóvivője a Hír Televíziónak kifejtette, a hatóságnak gyakorlatilag csak kijelölő feladata volt, amennyiben a helyi szolgáltató becsődölt. „A katasztrófavédelem folyamatosan figyelemmel kíséri a közszolgáltatók feladatellátását. Hogyha valahol leállna ez a közszolgáltatás, akkor a katasztrófavédelem él a jogszabályi kötelezettségével, és hatóságilag kijelöli azokat a szolgáltatókat, amelyeknek a továbbiakban el kell látniuk ezt a szolgáltatást. 2013 óta 309 településen volt szükség arra, hogy a katasztrófavédelem ilyen közérdekű szolgáltatót jelöljön ki” – fogalmazott Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!