2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Áder aláírta a bankelszámoltatási törvényt

2014. október 5., vasárnap 13:02, frissítve: hétfő 07:18

Aláírta a köztársaság elnök a bankok elszámoltatásáról szóló törvényt. Így novembertől hatályba léphet a jogszabály, amely alapján a pénzintézetek kötelesek lesznek visszautalni a devizahitelesek túlfizetéseit.

Aláírta Áder János a bankok elszámoltatásáról szóló törvényt. A köztársasági elnököt a Fidesz-frakció a héten levélben kérte a jogszabály sürgős aláírására. Áder János válaszában azt hangsúlyozta, hogy alapos vizsgálatot követően hozza meg a döntését.

„A Fidesz erkölcsi kötelessége, hogy megszólaljunk, amikor a bankok megszólalnak, hiszen a bankok véleményének mindenki teret ad, de az az 1 300 000 devizahiteles család, akinek az érdekiről van szó, nem tudnak megszólalni. Így helyettük a Fidesz szólal meg. A Fidesz a magyar forint- és devizahiteleseket képviseli ebben a vitában. Én úgy tudom, hogy a köztársasági elnök úr, mérlegelve az alkotmányos szempontokat, alkotmányosnak találta a törvényt és a tegnapi napon ellátta a kézjegyével” – mondta a Hír TV-nek Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!