2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A Winter Classickal kezdetét veszi az NHL-szezon

2015. január 1., csütörtök 18:18, frissítve: szombat 10:53

A Washington Capitals–Chicago Blackhawks Winter Classic-mérkőzéssel megkezdődik az idei jégkorongév az NHL-ben. A hagyományos szabadtéri hokiösszecsapást hetedik alkalommal rendezik meg, az erős napsütés miatt viszont másfél órát csúszhat a kezdés.

A Washington Capitals másodszor vagy a Chicago Blackhawks először. Ez a két csapat küzd meg egymással a már hagyományos Winter Classicon. A házigazdák 2011-ben győztek a Pittsburgh Penguins ellen, míg 2009-ben a Blackhawks otthon kapott ki. A szabadtéri jégkorongmérkőzés így nem ismeretlen egyik együttesnek sem, de az erős napsütést megszenvedték az edzésen a játékosok. „Igen, ez kemény, néha el is veszíted a korongot, aztán próbálod visszaszerezni, hogy játékban maradj, ha lehetne készíteni egy speciális napszemüveget, miért ne használnánk” – mondta Karl Azner, a Washington Capitals védője.

Az erős napsütés miatt előfordulhat, hogy a mérkőzést 90 perccel később kezdik. „Szerintem ez több mint egy családi esemény, vagy hogy kellemesen eltöltsék velünk az időt, mindenki tudja, amikor a meccsnapon felkel, hogy ez üzlet, és arról szól, hogy megszerezzük a két pontot” – mondta Nicklas Backstrom, a Washington Capitals centere.


A hetedik Winter Classicot ezúttal a negyvenezer fős washingtoni baseballstadionban rendezik meg. Az esemény várhatóan több mint négymilliós nézettséget hoz majd a közvetítő csatorna felmérése szerint.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!