2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

A TEK mesterlövésze ártalmatlanította az ámokfutót

2014. július 21., hétfő 09:45, frissítve: kedd 13:29

A TEK tett ártalmatlanná egy lajosmizsei férfit, miután megölte nagymamáját, majd öngyilkos próbált lenni. Egy kommandós lőtte vállon, állapota stabil.

Ámokfutót fékeztek meg a terrorelhárítók Lajosmizsén. A 28 éves dühöngő férfi engedéllyel tartott vadászpuskájával lelőtte nagyanyját és a család négy kutyáját, majd autójával egy kukoricásba hajtott. A kommandósok körbevették, a túsztárgyaló pedig órákon át győzködte, hogy adja meg magát. A férfi ezután a nála lévő három puska közül kettőt kidobott az autóból. A TEK közlése szerint az ámokfutó a harmadik fegyverrel öngyilkos akart lenni, ezért az egyik mesterlövész vállon lőtte. A férfit ezután elfogták és kórházba vitték.

„A helyszínre érkezésünkkor a férfi már nem volt a tanyán, hanem a gépkocsijával a tanyától nem messze, egy rét közepén állt. Itt sikerült felvennie a túsztárgyalónak vele a kapcsolatot, megindult a tárgyalás. Több órán keresztül tárgyaltunk vele, ennek eredményeképp azt el tudtuk érni, hogy a nála levő három vadászpuskából kettőt kidobott a gépkocsi ablakán, a harmadiktól nem akart megválni – tájékoztatta a Hír TV-t a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. – Az utolsó pillanatban sikerült elérni a tárgyalónak, hogy ezzel a fegyverrel együtt kiszálljon a gépkocsiból, feltette a feje fölé a fegyvert, mintha megadta volna magát, majd egy hirtelen mozdulattal letérdelt, a fegyver csövét a szájába vette, megpróbálta csőre tölteni a vadászpuskát, ekkor a TEK mesterlövésze egy váll-lövéssel állította meg és mentette meg az életét. Majd elfogtuk és átadtuk a mentőszolgálatnak” – tette hozzá Hajdu János.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!