2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

A szocialisták Bölcskeitől várnak segítséget

2013. november 4., hétfő 10:18, frissítve: kedd 12:46

A református püspök közbenjárását kérik a szocialisták a Szabadság téren vasárnap felállított Horthy-szobor eltávolítása érdekében. Az V. kerületi MSZP-frakció a belvárosi képviselő-testület rendkívüli testületi ülésének összehívását is kezdeményezi.

A református püspök közbenjárását kérik a szocialisták a Szabadság téren vasárnap felállított Horthy-szobor eltávolítása érdekében. Bölcskei Gusztávnak Steiner Pál, az V. kerület volt szocialista polgármestere írt levelet. A politikus arra is választ vár, hogy meddig működhet még lelkészként az avatásban részt vevő ifjabb Hegedűs Lóránt a belvárosi református templomban.

Felháborítónak tartja az MSZP azt is, hogy a református templomban felszólalhatott Gyöngyösi Márton jobbikos politikus is, aki a parlamentben korábban az izraeli állampolgárságú képviselőket is listázta volna. Steiner Pál hozzáteszi: a történtek miatt a belvárosi képviselő-testület MSZP-frakciója rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezi.

Garázdaság miatt tett feljelentést a Horthy-szobor-állítással összefüggésben a Munkáspárt 2006. Vajnai Attila elnök, a vörös csillagot többször nyilvánosan is viselő politikus azt kifogásolja, hogy a Hazatérés temploma bejáratához meghirdetett rendezvényen többen a nácikkal szövetséges hadsereg uniformisához hasonló öltözetben jelentek meg és megfélemlítő módon léptek fel a szoborállítás ellen demonstrálókkal szemben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!