2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

A Simon-botrány lavinaszerűen átalakíthatja a politikai mezőnyt

2014. február 8., szombat 19:13, frissítve: vasárnap 15:07

A Gyurcsány-koalíció minden szereplője kórusban falaz Simon Gábornak – jelentette ki Zsigó Róbert. A Fidesz szóvivője szerint az is kérdés, miért adott a baloldali összefogás pár nap menekülőutat a volt elnökhelyettesnek, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról. Azt továbbra sem lehet tudni, honnan származott a volt MSZP-s politikusnak az eltitkolt több százmillió forintja.

A hátszél sem pörgeti már Simon Gábor MSZP-logós szóró ajándékait. A február 6-án minden párttisztségéből távozni kényszerült vezető szocialista politikus lakásának udvarán feleslegessé vált holmik sorakoznak, míg a háza előtt továbbra is ott parkol többmilliós szolgálati gépkocsija.

Simon Gábor képviselői mandátumától még nem vált meg. Visszalépését 12-én jelenti be Kövér László házelnöknek. A kivárás okát állítólag pártjának sem indokolta. „Ez az ő közleményében van benne, valószínűleg, ugye csütörtökön van parlament, és azt megelőzően akarja azt, hogy áll a vizsgálat elé, és már nem kell róla szavazni” – mondta Tóbiás József frakcióigazgató a Hír TV-nek.

Azt is homály fedi, honnan, hogyan és milyen céllal került Simon Gábor osztrák magánszámláira 240 millió forintnak megfelelő deviza. De Gyurcsány Ferenc is egyre szűkszavúbb. A volt MSZP-elnök ma már hallgat azokról a gyanús milliókról, amelyek elmondása szerint az ő idejében vándoroltak a pártkasszába és amelyek eredetét jobb, ha senki nem tudja.

Az MSZP egy másik volt elnöke sem firtatja Simon százmillióinak eredetét. Hiller István elégedett az ügy kezelésével. „Az, hogy Mesterházy hazaérkezik egy hivatalos külföldi útról délelőtt, délután megvan a döntés, ez szerintem, mint döntés, ez rendben van” – vélekedett Hiller István.

Baloldali összeomlás?

„A Gyurcsány-koalíció minden szereplője kórusban falaz Simon Gábornak” – hívta fel a figyelmet Zsigó Róbert. A Fidesz szóvivője szerint az is kérdés, miért adott a baloldali összefogás pár nap menekülőutat a volt elnökhelyettesnek, hogy lemondjon parlamenti mandátumáról. A kormánypárt ügyvezető alelnöke azt sem zárta ki, hogy a Simon-ügy lavinaszerűen alakítja majd át a politikai mezőnyt a választásokon.

„A Simon-ügy hatására a baloldal támogatottsága összeomlik, hiszen nem csak az derült ki, hogy az elmúlt néhány hétben, hogy minden, amit az elmúlt három és fél évben a szocialisták mondtak, hazugság, hanem három és fél éven keresztül végigkampányolták az országot, azt hazudták, hogy megújultak, megszabadultak Gyurcsány Ferenctől, és váratlanul a választások előtt két hónappal újra összeálltak és felállt a Gyurcsány-kormány” – fogalmazott Kósa Lajos.

A mentelmi bizottság hétfőn tárgyal Simon ügyéről, ahol meg is hallgatják a politikust. Szerdán pedig döntést hoznak a vagyonnyilatkozatáról. Simon Gábor február 12-éig képviselői védettséget élvez, addig van ideje kigondolni, mit lép vagyonnyilatkozatával kapcsolatban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!