2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Bayer show 04:40

A NAV-botrány kirobbantójával szövetkezne Juhász Péter

2014. szeptember 18., csütörtök 07:00, frissítve: péntek 07:10

Hülyeségnek tartaná Juhász Péter, hogy az V. kerületi átláthatósági biztos az ő egykori cégeit is átvilágítsa. Az Együtt–PM jelöltje az egyik közösségi portálon jelentette be, hogy győzelme esetén Horváth Andrást, a NAV volt munkatársát bízná meg ezzel a feladattal. Juhász továbbra is tagadta, hogy korábbi vállalkozásait adótartozással vitte csődbe.

A Facebookon jelentette be Juhász Péter, hogy ha a fővárosi V. kerület polgármestere lesz, az úgynevezett NAV-botrányt kirobbantó Horváth Andrást kéri fel átláthatósági biztosnak.

Horváth András egykori APEH-dolgozóként tavaly azt állította, hogy nagy cégek az adóhatóság segítségével csaltak adót. A közösségi oldalon az Együtt–PM jelöltje azt írta: Horváth feladata lenne minden átvilágítás. Saját egykori cégeinek átvilágítása azonban nem tartozna az átláthatósági biztos hatáskörébe. Sőt, az sem, hogy az adóhatósághoz forduljon a cégek miatt. „Horváth András egy szakember, nem kér hülyeséget az adóhatóságtól. Az adóhatóság végzi a dolgát. Az átláthatósági biztosnak pedig az lesz a dolga, hogy átvilágítsa az önkormányzat működését. Ez az ő feladata. Nem a kutyasétáltatás, nem más, magáncégek vegzálása, hanem a közpénzek elköltésének, átláthatóságának a biztosítása. Ez az ő feladata, ezért nyilván nem fog hülyeséget kérni tőlem” – mondta Juhász Péter a Hír TV-nek.

Juhász Péter tagadta, hogy korábbi vállalkozásait adótartozással vitte csődbe. Erről egyebek között a Magyar Nemzet számolt be több alkalommal. Juhász hozzátette: személyiségi jogi pereket fog indítani. Horváth András azonban ezekről az ügyekről nem is hallott. „Én nem tudok ezekről az ügyekről az égvilágon semmit. Akkor tudnék véleményt mondani róla, és hogy én hogy viszonyulok ehhez az egészhez, ha pontosan tisztában lennék azzal, hogy mi is történt itt. De erről nincs szó, de nagyon szívesen megnézném azokat az ügyeket egyébként, hogyha erre felkérést kapok, és ha átadja ő nekem azokat a dokumentumokat, amelyekből véleményt tudnék alkotni. Megalapozott véleményt” – mondta Horváth András.


Horváth András szerint egyébként az V. kerületnek akkor sem lenne köze Juhász Péter egykori cégügyeihez, ha megnyerné a választást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!