2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

A menekülőkért és a békéért imádkozott a pápa

2012. december 25., kedd 07:07, frissítve: kedd 13:43

A menekülőkért és a népek közötti békéért imádkozott a pápa a Szent Péter-bazilikában.

A fegyverkezés és a háborúk támogatása helyett a szenvedők segítségére szólított fel szenteste a pápa. A Szent Péter-bazilikában celebrált szentmisén XVI. Benedek hangsúlyozta: nem az egyistenhívő vallások vezettek a háborúkhoz, mert ha ez igaz lenne, akkor minden vallást el kellene törölni.

A pápa békét sürgetett az izraeliek és a palesztinok között, és ugyancsak a megbékélésre szólított fel Libanonban, Irakban és Szíriában, ahol még egy településen, Malulában, Jézus anyanyelvét is beszélik. A Szent Péter-bazilikában arameus nyelven elmondott imában szintén a békéért könyörögtek. XVI. Benedek abban bízik, hogy a közel-keleti keresztények megtarthatják otthonukat, és a muzulmánokkal együtt „Isten békéjében építik fel országaikat"”. 16. Benedek, szentesti homíliájában a menekültek befogadásának fontosságát is hangsúlyozta.

A fényárban úszó Szent Péter-bazilikában XVI. Benedek harminc bíborossal koncelebrálta a szentmisét. A pápa ma délben a bazilika központi lodzsájáról szokás szerint több mint hatvan nyelven, így magyarul is hírül adja Jézus megszületését, majd Urbi et Orbi karácsonyi áldását adja Róma városára és a világra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!