2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

A legforróbb napok jönnek

,

2013. július 24., szerda 14:18, frissítve: csütörtök 10:41

Zacskós vizet osztanak Budapesten – a nyár eddigi legerősebb hőséghulláma várható a következő napokban. A meteorológiai szolgálat mára négy megyére adott ki narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Az előrejelzések szerint a jövő héten is hőség lesz.

„A belátható 10 napban jelentősen nem mérséklődik, de a jövő hét első felében, várhatóan kedden egy gyenge hidegfront érinti a Kárpát medencét, akkor néhány fokkal mérséklődik a meleg, ez azonban nem jelent jelentős lehűlést, a hőmérséklet csak kevés helyen lesz a délutáni órákban 30 fok alatt, de azért 3-4-5 fokkal kevésbé lesz meleg, mint hétfőn” – mondta Vadász Vilmos meteorológus.

Egyelőre nem riasztották az átlagosnál többször a mentőket a hőség miatt. A mentőszolgálat szóvivője szerint azonban a következő napokban megsokszorozódnak majd a riasztások. Leginkább az idősek és a krónikus betegségben szenvedők veszélyeztetettek a kánikulában. „Elsősorban azoknak kell óvatosnak lenniük, akik nehezen bírják a kánikulát, mert betegek, mert gyenge szervezetűek, továbbá nagyon kell vigyáznunk a gyermekre, akik nem tudnak magukról gondoskodni. Általános figyelmeztetés és ez a gyermekekre is vonatkozik, hogy a legmelegebb órákat lehetőleg töltsék árnyékos, hűvös helyen, ha muszáj kimenni, akkor a fejüket védjék a közvetlen napsugárzástól és igyanak sok folyadékot, dupla annyit, mint egy átlagos napon” – mondta Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!