2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

A keretszámok visszaállítását követelik a diákok

2012. december 12., szerda 12:12, frissítve: szerda 12:45

Nyílt levélben követelik a keretszámok visszaállítását a 2011-es szintre és a hallgatói szerződések eltörlését az egri főiskola diákjai. Petíciójukat a Heves Megyei Kormányhivatal képviselőinek adták át.

Este fórummal folytatják a tiltakozást. A tüntetőkhöz középiskolai diákok is csatlakoznak. Pécsett a Leőwey Klára Gimnázium diákjai csütörtökön háromórás folyosói ülősztrájkot tartanak.

Csökken a felsőoktatásra fordítandó összeg

Ötödével, azaz mintegy 27 milliárd forinttal kevesebbet fordít jövőre a felsőoktatásra a kormány – írja a Világgazdaság. A lapnak Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora azt mondta: a keretszámcsökkentés miatt elképzelhető, hogy felsőoktatási intézmények zárnak be, a vidéki főiskolákat, egyetemeket azonban véleménye szerint kisegíthetik a helyi önkormányzatok. A magyar rektori konferencia főtitkára szerint ha csökken a hallgatók létszáma, kevesebb oktatóra lesz szükség. Dubéczi Zoltán egyébként úgy látja: a kieső állami forrást részben magán- vagy vállalati forrásból lehetne pótolni, vagyis a felsőoktatási intézmények az eddigieknél jobban rászorulnának a külföldi hallgatók által fizetendő díjra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!