2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A hazaárulás gyanúja is fölmerül Szilvásyékkal szemben

2013. július 9., kedd 08:12, frissítve: kedd 19:29

Nemcsak a kémkedés vádja, hanem a hazaárulás gyanúja is felmerülhet Szilvásy Györggyel és társaival szemben a kémperrel összefüggésben – mondta a Magyar Nemzetnek az Antall-kormány titokminisztere.

Gálszécsy András szerint enyhe büntetést szabott ki első fokon a Debreceni Törvényszék. A nem jogerős ítélet szerint Galambos Lajosnak, az NBH volt főigazgatójának, valamint Szilvásy György egykori titokminiszternek csaknem 3 évre börtönbe kell vonulnia. Laborc Sándort, Galambos hivatali utódját is bűnösnek találta a bíróság, de az ő büntetését felfüggesztették. Az ügyészség hétfőn súlyosbításért fellebbezett a Debreceni Törvényszék katonai tanácsánál.

Gálszécsy András titkosszolgálatokat felügyelő egykori tárca nélküli miniszter korábban a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában arról beszélt, hogy a kémüggyel az állambiztonságot veszélyeztették a volt titkosszolgálati vezetők.

A Heti Válasz információi szerint a 2006-os választások után orosz különítmény vizsgálta át az NBH munkatársait, a cél pedig az lehetett, hogy a megszerzett információkkal Oroszország meghatározó befolyást szerezzen a Molban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!