2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Európai Híradó 04:00

A hatóságok előtt sem világosak a katasztrófa hatásai

2013. augusztus 29., csütörtök 12:31, frissítve: kedd 10:20

Még a japán atomenergia-hatóságok sem tudják, milyen környezeti hatásai lehetnek a fukusimai erőmű múlt heti szivárgásának. A reaktor környékét folyamatos megfigyelés alatt tartják. Az erőmű helyreállításának felügyeletét szerdán vette át a kormány az üzemeltető vállalatól.

A fenébe a nukleáris energiával – üzente a Tokióban összegyűlt mintegy száz tüntető a fukusimai erőmű üzemeltetőjének. A tokiói kormány órákkal a demonstráció előtt vette át reaktor helyreállításának ellenőrzését a TEPCO-tól, miután az egyik tartályából 300 tonna szennyezett víz folyt el

– Nagyon jól tudták, hogy szivárog, de nem tettek semmit ellene. Hülyének néznek minket – mondta egy tüntető.

A radioaktív víz elfolyása miatt nem csak a környezetvédők aggódnak. A japán halászok épp újrakezdték volna a halászatot az erőmű régiójában, de a szivárgás miatt meghiúsult a tervük.

– A radioaktív szivárgás teljes kilátástalanságba sodorta a halászokat. Eddig még valahogy el tudták adni a fogást, de ennek vége – nyilatkozta az Ibaraki prefektúra halászati szövetség elnöke.

A japán nukleáris energia hatóság közölte: még nem világos, hogy a szennyezett víz milyen hatással van a Csendes-óceánra, ezért folyamatos megfigyelés alatt tartják az erőmű környékét. A fukusimai atomreaktor két évvel ezelőtti katasztrófája óta ez volt az ötödik eset, hogy az erőműből radioaktív víz szivárgott a környezetbe.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!