2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A hatodik tárcavezető is távozott

2013. július 2., kedd 14:35, frissítve: szerda 09:56

Lemondott az egyiptomi külügyminiszter, így már 6 tárcavezető távozott Mohamed Morszi kormányából az ellenzéki tömegtüntetések miatt. A hadsereg ultimátumot intézett az ország vezető politikusaihoz, a kormányzó Muszlim Testvériség ezért puccsal vádolja a fegyveres erőket.

Továbbra sem csitulnak az indulatok Egyiptomban, ahol már hat miniszter nyújtotta be lemondását a kormányellenes tüntetések miatt. Az ellenzék polgári engedetlenséggel mondatná le Mohamed Morszi elnököt, a hadsereg pedig hétfő délután ultimátumot intézett az ország politikai erőihez. „A hadsereg ismét felszólítja a politikusokat, hogy teljesítse a nép követeléseit, és erre 48 órát ad. Ha ez nem történik meg, a hadsereg megvalósítja a jövőre vonatkozó saját menetrendjét” – szögezte le a parancsnok.


A kormányzó Muszlim Testvériség puccskísérlettel vádolja a katonai vezetést, az államfő pedig visszautasította az ultimátumot. Barack Obama amerikai elnök azt üzente Morszinak, hogy adjon válaszokat az egyiptomi nép követeléseire.

A tüntetők szerint az államfő ismét diktatúrát alakított ki az országban, erőszakkal iszlamizálja a társadalmat, és nem képes megakadályozni a gazdaság összeomlását.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!