2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

A Fidesz szerint hamis vád gyanúja is fennáll, az MSZP továbbra is tagad

2013. október 23., szerda 09:25, frissítve: péntek 10:09

A hamis vád gondatlan elkövetése is büntetendő, de kizárt, hogy ne szándékosan törekedtek volna a botrányos bajai videofelvétel készítői a Fidesz lejáratására – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Gulyás Gergely.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a megrendelőknek a választás újbóli megismételtetése is célja lehetett.

„A hamisítási botrány alapja az, hogy valaki pénzt ad át bajai szavazóknak, hogy a Fidesz jelöltjét támogassák. Ez kizárt, hogy igaz, hiszen maga a felvétel a választások után két nappal történt. Nyilván a felvétel célja az volt, hogy a Fideszt lejárassák, illetve hogy a választásokat még egyszer megismételhessék” – közölte Gulyás Gergely hozzátéve, hogy a hamis vád is felmerül a videofelvétel elkészítése kapcsán.

A Gulyás Gergellyel készült teljes interjúért ide kattintson!

Mesterházy továbbra is tagad

Továbbra is tagadja az MSZP elnöke, hogy képviselőjük, Harangozó Tamás jelen volt a bajai videofelvételt tartalmazó CD átvételén, pedig ezt kedden már az országos rendőrfőkapitány is megerősítette. A köztelevízió híradója úgy tudja, többek közt erről tájékoztatta a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagjait Papp Károly, akit zárt ülésen hallgattak meg. A rendőrség állítólag elemzi a pártszékház biztonsági rendszerének felvételeit is. Az MSZP politikusai eddig csak annyit ismertek el, hogy jogász végzettségű politikusuk később megnézte a videót. Mesterházy Attila pártelnök arról kedden is hallgatott, hogy pontosan kik voltak ott a hamis videofelvétel átvételén, csak azt tagadta, hogy Harangozó Tamás jelen volt.

Az Együtt–PM társelnöke kiáll a szocialisták mellett

A bajai videóügy ellenére is kiáll a szocialisták mellett az Együtt–PM Szövetség társelnöke. Jávor Benedek délelőtt az Új köztemető 301-es parcellájánál koszorúzott. Később úgy nyilatkozott a Hír Televíziónak, az MSZP-s politikusok a bajai videofelvétel ügyében azt tették, ami elvárható volt tőlük, vagyis a rendőrséghez fordultak. A politikus ugyanakkor hozzátette: nincs helye a magyar politikában azoknak, akik a felvételt megrendelték és elkészítették.

„A tények egyelőre azt mutatják, hogy nincs intézményesen köze a szocialista pártnak ehhez a videóhoz. Én azt gondolom – és a videó felbukkanásának a pillanatában is úgy fogalmaztam –, hogy az egyetlen feladat most a rendőrségé és az ügyészségé, hogy az utolsó pontig derítse ki, hogyan készült ez a felvétel, milyen módon készült ez a felvétel, milyen célból, kinek a megbízásából, és azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy ilyen eszközök elfogadhatatlanok a magyar politikában. Bárki is adott erre megbízást, bárki is kívánta ezt politikai céljai érdekében felhasználni, az olyan súlyos hibát vétett, hogy tette nem maradhat következmények nélkül. Nem hiszem, hogy a magyar közéletben helye van az ilyen eszközöknek és ilyen eszközökkel élő szereplőnek” – jelentette ki Jávor Benedek.

Mesterházy nem beszél, inkább koszorúzik

Nem hajlandó a bajai videóügyről beszélni az MSZP elnöke, aki a Nagy Imre-emlékháznál koszorúzott délelőtt. Mesterházy Attila párttársaival együtt hajtott fejet a mártír miniszterelnök szobránál, majd Nagy Imre unokájával közösen tekintette meg a kiállítást.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!