2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

A DK szerint Molnár Zsolt csak egy megtévedt fiatal

,

2014. május 7., szerda 15:10, frissítve: szerda 19:57

A Gyurcsány-párt szerint ha hitelesek az előkerült archív felvételek, akkor a szocialista Molnár Zsolt nem lehet a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.

A DK szóvivője, Gréczy Zsolt azt mondta: ahhoz, hogy a baloldal erős alternatívájává váljon a Fidesznek, elvi kérdésekben következetesnek kell lennie.

– Ez egy szerencsétlen helyzet. A két dolgot nem ugyanúgy kezeli a Demokratikus Koalíció. Sneider Tamás egy jogerősen elítélt bűnöző, Molnár Zsolt pedig egy fiatalember, aki lehet, hogy abban az időben egy megtévedt fiatal volt. Aztán nyilván az útja valamilyen úton-módon a baloldalhoz vezetett. A helyzet azonban mégiscsak az, hogy ha a magyar baloldal alternatívája kíván lenni a Fidesznek, akkor ilyen ügyekben következetesnek kell lennünk, és ez olykor nehéz döntéseket is igényel, ezért a Demokratikus Koalíció azt mondja, hogy Molnár Zsolt ne legyen az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke – jelentette ki Gréczy Zsolt.

Párttársa, Vadai Ágnes, kedd este a Hír Televízióban még csak kellemetlennek nevezte, hogy Molnár Zsolt részt vett 1992-ben a Kossuth téri tüntetésen. A Demokratikus Koalíció alelnöke Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: kellemetlen egy ilyen rendezvényen való részvétel. Az MSZP-s politikusról a Magyar Nemzet közölt tegnap egy fotót, amelyet annak idején a balliberális 168 Óra tett közzé egy 1992-es tüntetésről. Eszerint Molnár Zsolt a Kossuth téren volt akkor, amikor kifütyülték a volt köztársasági elnököt, Göncz Árpádot. Molnár Zsolt elismerte, hogy jelen volt a rendezvényen, de tagadta, hogy szkinhedekkel tüntetett együtt.

– Olyan kollégáktól, olyan exkollégáktól, akiknek a korábbi vagy a jelenlegi politikai tevékenysége nem fér össze a Demokratikus Koalíció alapelveivel, mi elbúcsúztunk. Molnár Zsolt esetében nem tudjuk, hogy mi a vita tárgya: az, hogy részt vett-e azon az eseményen, vagy amit próbálnak mások állítani, hogy ő szkinhed? Zsolt azt mondta, hogy nem szkinhed. Elhiszik, hogy inkább hiszek Molnár Zsoltnak, mint bármely jobboldali médiaorgánumnak? – fogalmazott az DK országgyűlési képviselője.

Tekintse meg a Vadai Ágnessel készült teljes beszélgetést:

Az MSZP budapesti elnökéről a Magyar Nemzet közölt tegnap egy fotót, amelyet annak idején a balliberális 168 Óra tett közzé. Eszerint Molnár Zsolt a Kossuth téren volt akkor, amikor 1992-ben kifütyülték a volt köztársasági elnököt, Göncz Árpádot. Molnár Zsolt elismerte, hogy jelen volt a rendezvényen, de tagadta, hogy a szkinhedekkel tüntetett együtt. Molnár Zsolt szavait azonban a Hír TV birtokába került felvétel cáfolja. Miután Göncz Árpád elhagyta a Kossuth teret, Molnár mintegy ötszáz fős tömeggel átvonult a köztévé székháza elé, az akkori tv-elnök, Hankiss Elemér ellen tüntetni. A vágatlan felvételen látszik és hallatszik, ahogy Molnár Zsolt együtt skandál a tömeggel.

Molnár Zsolt provokációnak tartja

A jobboldal provokációjának tartja Molnár Zsolt, hogy az új Országgyűlés alakuló ülésének idejére időzítették a fénykép megjelentetését. A szocialista politikus a Népszavának azt mondta: évek óta sejthető volt, hogy előveszik ezt a felvételt, ezért nyolc éve készül arra, hogy valakik a lejáratására használják majd fel. Molnár Zsolt kiemelte: a sportrendezvényeken, kirándulásokon a mai napig kapucnis pulóvert hord.

Molnár Zsolt: Nem tudok én haragudni senkire. Még igazából magamra sem. 18 évesen elmentem...
Riporter: Hibázott ott valamiben?
Molnár Zsolt: Nagyon nehéz erre válaszolni
Riporter: Követett el olyat aminek van alapja és a fejére olvasható?
Molnár Zsolt: Nyilván hogyha most feltenné a kérdést, hogy felvenném-e a kapucnit, nyilván, mert nagyon rossz idő van, lehet látni. Én visszanéztem a felvételeket, van, akinél esernyő van. Tegyük hozzá, hogy az idősebbeknek esernyőjük volt meg kalapjuk. Nálam se kalap, se esernyő nem volt. Kapucnit húztam.

A Kispest ultráit erősítette Molnár Zsolt korábban Schiffer András, az LMP társelnöke szerint. Bővebben >>>

Fidesz: Ez az MSZP és a Jobbik meccse

A Fideszben nem indítványozta senki, hogy Molnár Zsolt mondjon le a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjáról. Zsigó Róbert szóvivő szerint ezt az ügyet az MSZP-nek és a Jobbiknak kell egymással lemeccselnie.

– Az ember megint csak kapkodja a fejét, hogy mi zajlik a bukott baloldalon, szkinhed itt, szkinhed ott, szélsőségek itt, szélsőségek ott, látszik, hogy mi zajlik a bukott baloldal és a szélsőjobb között. A szocialisták újra lebuktak, egyébként véleményünk szerint ez a Jobbik és a MSZP meccse, ha lehet így fogalmazni, és hogy a magyarok kérnek-e a szélsőségekből továbbra is, arról a május 25-i európai parlamenti választáson tudnak majd dönteni, de ez nem a mi dolgunk, ez a Molnár Zsolt-féle ügy, ez az MSZP és a Jobbik meccse, játsszák le egymással – mondta Molnár Zsolt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!