2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

A családtámogatás szétverésére készülnek?

,

2014. január 12., vasárnap 20:54, frissítve: kedd 13:05

Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz női tagozata, hogy megvédjék a gyed extrát. A kormánypárt alelnöke szerint a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével a családtámogatási rendszer szétverésére készül.

„Ha kormányra kerül az MSZP, a gyed extrát megszünteti?” – tette fel a kérdést a Hír Televízió riportere. „Persze” – válaszolta Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke. „Ennek most nem biztos, hogy minden kismama örül…” – folytatta a riporter. „Én azt mondom, hogy nézzünk kicsit a számok mögé. Tehát parasztvakításban verhetetlen a Fidesz” – zárta Gurmai. Az MSZP EP-képviselője péntek óta próbálja ezt a kijelentését megmagyarázni. Szerinte félreértés történt, és ma már azt állítja, a szocialisták nem is akarják a gyed extrát megszüntetni. A Fidesz alelnöke viszont úgy véli: Gurmai Zita nyilatkozata nem véletlenül történt.

Aláírással védenék meg a gyed extrát

Aláírásgyűjtésbe kezd a Fidesz női tagozata, hogy megvédjék a gyed extrát. Pelczné Gáll Ildikó, a nagyobbik kormánypárt alelnöke az akciót azzal indokolta, hogy Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának vezetője elárulta a nőket és az édesanyákat, amikor pénteken egy interjúban azt mondta, hogy a szocialisták eltörölnék a gyed extrát. Bár az MSZP-s politikus utólag félreértésnek nevezte a nyilatkozatát, a Fidesz szerint egyértelmű, hogy a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével a jelenlegi családtámogatási rendszer eltörlésére készül, így Gurmai Zita kijelentése is tudatos volt.

„Véletlenül egy ilyen gyakorlott politikus, csípőből nem válaszolja azt, hogy a gyed extrát eltörölnék. Azt gondolom, hogy ez teljesen tudatos, ez nem elszólás, hiszen ő maga a következő mondatban a riporternek a segítő kérdésére azt válaszolta, hogy ez egy parasztvakítás” – reagált Pelczné Gál Ildikó az MSZP nőtagozata elnökének pénteki szavaira.

Gyurcsány Ferenc már korábban bejelentette, hogy eltörölné a gyermekek után járó adókedvezményeket, Bajnai Gordon pedig pénteken árulta el, hogy a gyes helyett bébiszitter-utalványokat adna a kismamáknak.

Gurmai Zita is megvédené a gyed extrát. A politikus közleményében azt írta: elsőként írná alá a Fidesz kezdeményezését. A szocialisták nőtagozatának elnöke szerint a nagyobbik kormánypárt kampányt akar építeni korábbi elszólására annak ellenére, hogy már tisztázta, félreértésről volt szó. A Fidesz szerint a baloldali politikusok kijelentései mára világossá tették, hogy az ellenzék választási győzelmének a családok és az édesanyák biztosan a vesztesei lennének.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!