2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

A brüsszeli vizsgálat nem befolyásolja a források kifizetését

2014. április 28., hétfő 17:05, frissítve: kedd 12:36

Cáfolta a Magyarországnak szánt uniós pénzek kifizetésének felfüggesztéséről szóló sajtóhírt a regionális politikáért felelős uniós biztos szóvivője.

A 444.hu írt arról, hogy az Európai Bizottság leállítja az utalásokat, amíg nem kap választ a magyarországi pályázati rendszer átszervezésével kapcsolatban felmerült aggályaira. Az uniós biztos szóvivője a távirati irodának azt mondta: a magyar választ még azelőtt várják, hogy Budapest újabb kifizetési igényt nyújtana be.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai államtitkár azt mondta: az Európai Bizottság vizsgálata nem befolyásolja sem a korábbi pályázatok kifizetését, sem a következő pályázati időszak indulását. A brüsszeli ellenőrzés szerinte június végére zárulhat le.

– Az Európai Bizottság tisztségviselői, egyeztetve a kormány képviselőivel, arra jutottak, hogy április 15-ei időpontot követően ne küldjünk ki újabb számlákat egészen addig, amíg ez a vizsgálat be nem fejeződik, azonban az ezt megelőzően kiküldött költségnyilatkozatainkat befogadják és elszámolják. Az ezt megelőző időszakra vonatkozóan mintegy 600 milliárd forint kifizetését várjuk Brüsszeltől, és a vizsgálat befejeződéséig várhatóan mintegy 350 milliárd forintot fog kitenni az a keretösszeg, amit addig nem fizet ki a bizottság, ameddig meg nem győződik arról, hogy Magyarországon az európai uniós forrásoknak az intézményrendszere teljesen szabályosan működik – közölte Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációjáért felelős helyettes államtitkár.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!