2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A bíróságról a börtönbe szállították Pistoriust

2014. október 21., kedd 12:37, frissítve: szerda 12:21

Öt év szabadságvesztésre ítélték Oscar Pistoriust gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, a hatszoros paralimpiai bajnok ugyanakkor akár már tíz hónap után szabadulhat. Az atléta 2013 februárjában a saját házában lőtte agyon barátnőjét – a védelem szerint azért, mert betörőnek hitte.

A világhírű sportolót a múlt hónapban bűnösnek találták gondatlanságból elkövetett emberölésben, miután 2013. február 14-én a saját házában négy lövéssel végzett a fürdőszobában tartózkodó barátnőjével. Pistorius a per során azzal védekezett, hogy betörőnek hitte a nőt.

Az ítélet bejelentése előtt a bíró hosszasan taglalta az enyhítő és a súlyosító körülményeket, valamint azokat a bűneseteket, amelyeket viszonyítási alapként használtak a büntetés mértékének meghatározásakor. „A következő ítéletet tartom igazságosnak és jogszerűnek mind a vádlott, mind a társadalom szempontjából: gondatlanságból elkövetett emberölésért a büntetés legfeljebb öt év börtön a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően” – fogalmazott.

Az ötéves szabadságvesztésből tíz hónapot mindenképp börtönben tölt Pistorius, ezután jó magaviselet esetén kérelmezheti, hogy házi őrizetbe helyezzék. A vád egyelőre nem jelezte, hogy fellebbezne a döntés ellen. Az ítélethirdetés után a rezzenéstelen arcú paralimpikont rendőrök vezették ki a bíróságról, ahonnan közvetlenül a börtönbe szállították.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!