2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

29 embert mészároltak le ismeretlen fegyveresek

,

2014. július 6., vasárnap 15:34, frissítve: hétfő 10:33

A tengerparton lövöldöztek szomáliai iszlamisták Kenyában. 29 embert öltek meg, több lakóházra gránátot dobtak. Egy hónap alatt ez volt a harmadik hasonló támadás, eddig összesen 65 ember halt meg. A kenyai elnök szerint a gyilkosságokat a politikai ellenfelei rendelték meg, hogy megbuktassák. Az áldozatok többsége helyi lakos, de a támadások turisták által kedvelt területeken történtek, ezért többek között a magyar Külügyminisztérium sem ajánlja a kenyai utazást.

A fegyveresek két településen csaptak le a tengerpari régióban. Az egyik helyen a rendőrőrs volt a célpont. „Megtámadták a gambai rendőrőrsöt, ott kilencen haltak meg, nyolc fogvatartott és egy őr. Emellett felgyújtottak egy teherautót, egy másik járművet, itt egy ember sérült meg” – számolt be a vöröskereszt munkatársa, aki elmondta azt is, hogy a 15 kilométerre lévő Hindiből hasonló rajtaütésről érkeztek hírek.

A szomáliai székhelyű al-Sabab iszlamista fegyveres szervezet közölte: ők hajtottak végre támadásokat. Ez az al-Kaidához közel álló csoport vállalta a felelősséget a júniusi merényletekért is, amelyekben összesen 65-en haltak meg. Az al-Sabab azután kezdett kenyai célpontokat támadni, hogy 2011-ben a kenyai hadsereg bevonult Szomáliába, és megpróbálta felszámolni a szervezetet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!