2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

-30 Celsius-fok, 60 centiméteres hó: hidegrekordok dőlhetnek meg

2014. január 5., vasárnap 08:15, frissítve: hétfő 07:30

Több évtizedes hidegrekordok dőlhetnek meg az Egyesült Államokban. A közép-nyugati területeken a hőmérséklet -30 Celsius fok körül alakul. A szerda óta tartó hideg és hóvihar miatt eddig tizenhatan haltak meg.

A Green Bay Packers amerikaifutball-csapat stadionját sem kímélte a szerda óta tartó hideghullám, amely 22 államban mintegy százmillió ember életét nehezíti meg. „Elhoztuk a síoveralljainkat, a bélelt ruhákat és a nagy, meleg sapkákat, szóval szerintem készen állunk” – vázolta egy szurkoló hogy fogják nézni a meccset.

A hóviharok után most rekordhideget hoz az Északi-sark felől érkező fagy: a középnyugati államokban a hőmérséklet akár -30 Celsius-fokig is csökkenhet, a hőérzet azonban az erős szél miatt még ennél is 20 fokkal alacsonyabb lehet. Ilyen hideg 1994 óta nem volt az Egyesült Államokban Az északkeleti térségben sok helyen a 60 centimétert is eléri a hóréteg vastagsága.


Ezek a gépek már le és fel tudtak szállni a chicagói nemzetközi repülőtéren, de a hó miatt az elmúlt napokban több mint 5 ezer járatot kellett törölni itt és más városokban. Az ítéletidő számos halálos közúti balesetet is okozott. Az előrejelzések szerint még két hónapig lehet hasonló időjárásra számítani, addig csak átmeneti enyhülések várhatók.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!