2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Világkereskedelmi háborútól tart Szijjártó

Hír TV

2018. június 8., péntek 08:49

Háború kontra megállapodás
Magyarország és a hozzá hasonló országok járnának rosszul egy világkereskedelmi háborúval - mondta Szijjártó Péter. A külügyminiszter kínai látogatásán beszélt arról, hogy az Egyesült Államok, Kína és EU között körvonalazódó konfliktusok helyett közös megállapodásokat kellene találni.

Magyarország és a hozzá hasonló kicsi, nyitott gazdasággal rendelkező országok lehetnek a kárvallottjai egy nagy, nemzetközi, világkereskedelmi harcnak, ezért Magyarországnak az az érdeke, hogy létrejöjjön egy megállapodás arról, hogy hogyan marad szabad és tisztességes a világkereskedelem - nyilatkozta Szijjártó.

Új ember a Mol élén
Ratatics Péter lesz a Mol ügyvezető igazgatója. A szakember a teljes magyarországi működésért felel július 1-től, de felügyeli a vállalat romániai, szerbiai és szlovéniai tevékenységét is. Ratatics 11 éve dolgozik a Molnál, ez idő alatt több vezető pozíciót töltött be a társaságnál. Július 1-én veszi át a posztot Fasimon Sándortól, aki a horvát INA Igazgatóságának elnöke lesz.

Foci
25 és fél milliárd eurót ér az európai futball, az amerikai Deloite pénzügyi tanácsadó cég felmérése szerint. A legértékesebb az angol Premier League, 4 és fél milliárd font bevétellel. A pénz nagy része a közvetítési jogok értékesítéséből származik. Az 5 nagy európai bajnokság, az angol, spanyol, német, olasz és francia együtt 14,7 milliárd eurót ér. A felmérés szerint az európai klubok egy év alatt átlagosan 9 százalékkal növelték az értéküket.

BUX
Pluszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe egy százalék alatti emelkedéssel, 37 401 ponton fejezte be a kereskedést.

Deviza
Vegyesen teljesített a forint a főbb devizákkal szemben. Az eurót a 318-as szint közelében, a svájci frankot 275, az amerikai dollárt 269 forinton jegyezték tőzsdezárás után a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!