2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Varga: Több mint 4 millió embernek teszi könnyebbé az életét

2015. május 1., péntek 15:56, frissítve: péntek 16:05

Jelentős adócsökkentéseket tartalmaz a jövő évi költségvetés, amelyet a nemzetgazdasági tárca már benyújtott a költségvetési tanácsnak véleményezésre – mondta Varga Mihály a budapesti székely majális megnyitóján.

A nemzetgazdasági miniszter a két gyermek után járó családi adókedvezmény emelését és a sertéstőkehús áfájának csökkentését is példaként említette. Több szervezet azt kérte a tárcától, hogy az egyszázalékos személyijövedelemadó-csökkentésre szánt pénzt inkább általános forgalmi adó csökkentésre vagy az egészségügyre fordítsa.

Varga Mihály szerint azonban az szja mérséklésével az ágazat dolgozói is jól járnak majd. „Minden területen arányosan kell haladni. 16-ról 15 százalékra csökken az adókulcs mértéke, és ez több mint 4 millió embernek teszi könnyebbé az életét, jelent megtakarítást az adófizetés csökkentésén keresztül. Tehát azt gondolom, ez egy nagyon komoly kedvezmény mindenkinek. Ez érinti az egészségügyben és a szociális ágazatban és a közszférában dolgozókat is, de aki a magánszektorban dolgozik, azokat is” – nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!