2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Utcára vonultak a gazdák

,

2015. március 20., péntek 15:10, frissítve: péntek 15:51

A földadó ellen tüntetnek a gazdák Hajdúhadházon. A közterhet települési adó néven vezették be, és március 15-éig be kellett volna fizetni. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének szakértője szerint a földadó kivetése jogellenes.

Reggel nyolc órakor vonultak gépükkel a tiltakozó gazdák a 4-es útra. Hajdúhadházon több mint ötszáz gazdálkodót érint a földadó, aranykoronánként négyszáz forintot kell fizetniük. Az önkormányzati értesítőt márciusban kapták meg. „Ebben az van írva, hogy január 31-éig valljuk be az aranykoronánkat, mennyi földünk van. A levél márciusban érkezett meg, mindenféle aláírás, pecsét nélkül, ez röhej. Nem ajánlva, át se kellett volna venni” – mondta egy gazda.

A forgalomlassító demonstráció szervezője a város vezetésének petíciót írt, amelyben az általa feleslegesnek tartott kiadások törlését követelte. „Nem tudom, mi szükség van vívóteremre. Hatalmas vívómúltja van biztos Hajdúhadháznak, vagy most akarják felfejleszteni. Hogyha a fenekünk kinn van a nadrágból, akkor nem veszünk aranyláncot a nyakunkba” – fogalmazott Molnár Antal.

A polgármester azt mondta, hogy huszonötmillió forintra számítanak a földadóból. „Hogyha az adóterhek növekednek vagy új adóterheket vezetnek be, az nem örömteli pillanat. Szerintem nekünk se, mi sem örömmel vezettük be, de rákényszerültünk mint önkormányzat” – mondta Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere.

A hajdúhadházi gazdák várhatóan próbapert indítanak a földadó megsemmisítéséért.

A forgalomlassító demonstráció várhatóan délután négy óráig tart.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!