2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Újratárgyalják a földművelésügyi javaslatot

2015. március 30., hétfő 09:40, frissítve: hétfő 09:41

Újratárgyalja a kormány a természetvédelmi területeken lévő földek hasznosítását is érintő földművelésügyi javaslatot, miután kormánypárti képviselők sem támogatják a szaktárca indítványát.

A minisztérium tervezete szerint a jövőben a természetvédelmi területeken lévő földekről is a Nemzeti Földalapkezelő döntene, a környezetvédők azonban úgy látják: ez a nemzeti parkok jogkörének csorbítását jelentené és veszélyeztetné a természeti örökség megőrzését. A földalapkezelőnél ugyanis szerintük sem a szükséges szakértelem, sem pedig a gyakorlati tapasztalat nincs meg. „A Földművelésügyi Minisztériumnak az a célja, hogy valamennyi állami földnek a nyilvántartása egy helyen, a Nemzeti Földalapnál valósuljon meg, nyilván másféle vélemények is megfogalmazódhatnak, akár az Országgyűlés vagy az Országgyűlés bizottságai részéről, a kormány újra napirendre fogja venni ezt a kérdést, és ezt követően alakítjuk ki a végleges álláspontunkat” – mondta Fazekas Sándor.

A földművelésügyi tárca törvénymódosítását 150 civil szervezet mellett a Kövér László által vezetett Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács is ellenezte.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!