2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:40

Újra próbálkozik a főváros a buszos városnézéssel

Hír TV

2017. november 10., péntek 07:51, frissítve: péntek 09:51

Nyugdíjcsomag
Megtiltatná a túlórázást és pótszabadságot adna a veszélyes munkát végzőknek a Liga Szakszervezetek elnöke. Mészáros Melinda a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, erre azért van szükség, mert a pihenés hiánya és a pluszmunka is kockázati tényezőnek számít. A kormánypárti sajtó szerdán írt arról, hogy hamarosan dönthetnek a 2015-ben megszüntetett korkedvezményes nyugdíj helyébe lépő új csomagról, amelyet a különböző munkakörökre és munkahelyekre szabnának.

Városnéző buszok
Újra nekifut a buszos városnézés pályáztatásának a főváros. A Világgazdaság ismerteti a tendert, amelynek a nyertese tizenöt évig üzemeltethetne hop on hop off rendszerű szolgáltatást. Csak olyan cég indulhat, amelynek a városnéző buszok üzemeltetéséből 650 milliós bevétele volt az elmúlt három évben. Az egy évvel ezelőtti pályázatot azért nyilvánította érvénytelenné a Fővárosi Önkormányzat, mert az akkor még húsz évre szóló koncesszió szerintük túl nagy, több tízmilliárdos extraprofitot hozott volna a győztesnek. 

Üzemanyag
Megint drágulnak az üzemanyagok. A benzin ára a szerdai 3 után most 5 forinttal emelkedik, így egy liter 363 forint lesz péntektől. A dízel 3 forinttal drágul, átlagosan 369 forintba kerül majd literje a magyar kutakon.

BUX
Pluszban zárt a BUX, a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 38 század százalékos emelkedéssel 40 273 ponton fejezte be a kereskedést, a vezető részvények nyereséggel zártak.

Deviza
Erősödött a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 312-es szinten jegyezték, a svájci frankot és a dollárt 268 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!